Ľudovít Ódor má odkaz pre maturantovReuters, Unsplash
StoryEditor

Premiér v liste maturantom: Odísť do zahraničia je skvelá vec. Na toto by si však nemal zabudnúť

TASR30.06.2023., 16:08h

Premiér Ľudovít Ódor povzbudzuje mladých ľudí, ktorí sa rozhodli študovať na vysokých školách v zahraničí k zbieraniu skúseností. Uviedol to v liste odchádzajúcim maturantom. Zároveň im odkazuje, že Slovensko ich potrebuje.

Lajkuj Brainee.sk na

„Odísť do zahraničia na skusy, spoznať svet a seba, zdokonaliť svoje schopnosti a získať vedomosti a skúsenosti, je skvelá vec,” odkazuje premiér.

Udržanie talentov

Moderné výzvy je však podľa neho možné riešiť iba vtedy, ak bude na Slovensku čo najviac schopných ľudí. Vláda si za jeden z cieľov stanovila udržanie a lákanie talentov.

image

Laila o živote v USA: Američania chodia všade autom. Keď prídem na Slovensko, prvé čo si dám, je pivo

Iniciatíva Slovensko ti verí chce pomáhať tým, ktorí odchádzajú do zahraničia a odkazuje im, že Slovensko má o nich záujem. Na webe https://vaia.gov.sk sa môžu zaregistrovať k odberu užitočných noviniek, upozornení a pozvánok na stretnutia či webináre. Ak tak spravia, premiér im pošle personalizovanú verziu otvoreného listu.

Chce im dať vedieť, že o nich vie

„Medzi naše úlohy patrí aktívne sa zamýšľať nad tým, ako udržiavať väzbu s tými, ktorí odchádzajú do zahraničia, a hľadať spôsoby, ako pre nich vieme byť užitoční. Prvým krokom je dať jasne najavo, že o nich vieme, že ich vnímame a chceme s nimi ostať v kontakte,” uviedla vedúca oddelenia talentovej politiky Výskumnej a inovačnej autority Viktória Skřivánková, ktorá zastrešuje iniciatívu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 17:23