Osem podozrivých z vraždy Daniela Tupého prepustili na slobodu.Pavol Ďurčo/Tasr
StoryEditor

V súvislosti s vraždou Tupého zadržali až desať osôb, na slobodu prepustili osem, potvrdil Hamran

nikTASR23.03.2023., 10:00h

Po dvoch nociach v policajnej cele sú ôsmi podozriví z vraždy študenta na slobode.

Lajkuj Brainee.sk na

V utorok 21. marca bolo zadržaných osem osôb, ktorí boli podozriví z vraždy Daniela Tupého. NAKA už od skorého rána zasahovala v bratislavskom a trnavskom kraji a akciu nazvali ako Karma. Prezident policajného zboru Štefan Hamran sa v relácii Braňa Závodského chváli, že "polícia odviedla kus dobrej roboty," a zastrájal sa, že podľa jeho informácií nie je pochýb, že zadržaní boli na mieste činu a tým ich priamo s činom prepojil. Vyzerá to tak, že dnes je všetko inak.

Sú na slobode 

Osem podozrivých strávilo v policajnej cele dve noci. Na základe informácií portálu tvnoviny.sk sú na slobode a bez obvinení. Potvrdil to aj advokát Mateja Bulíka. „Potvrdzujem, že nášho klienta ráno o štvrtej hodine po uplynutí 48 hodinovej lehoty zadržania, prepustili na slobodu. Dôkazná situácia, s ktorou sme sa oboznámili iba z príkazu na domovú prehliadku, bola nedostatočná a preto nebolo ani vznesené obvinenie. Kategoricky sme popreli podozrenia zo spáchania trestných činov a vo veci sme ďalej odmietli vypovedať,“ dodal pre Markízu.

image

Kto bol Daniel Tupý? Študenta zrejme zavraždili neonacisti. Polícia robila chyby, prípad nie je ani po 18 rokoch uzavretý

Informácie o podozrivých

Na základe informácií bol medzi zadržanými niekdajší člen neonacistickej scény Marián Molnár, ktorý v minulosti pózoval ako model na mieste, kde bol Daniel Tupý zavraždený pre značku Eighty-Eight, ktorá sa považuje za extrémistickú. Iná fotografia ho zachytáva spolu s ďalším zadržaným Matejom Bulíkom, s ktorým na snímke hajloval. Pózoval rovnako na Tyršovom námestí. 

Vyjadrenie policajného prezidenta

Prezident policajného zboru Štefan Hamran sa vyjadril k vyšetrovaniu prípadu vraždy Daniela Tupého. „My sme komunikovali, že sme prepustili osem zadržaných osôb, ktoré boli podozrivé zo spáchania tohto skutku, ale my sme ich zadržali zatiaľ desať,“ povedal na tlačovej konferencii. Nikoho zatiaľ neobvinili, ale vyšetrovanie pokračuje aj naďalej. 

Policajný prezident Štefan Hamran zdôraznil, že zadržaní sa mali na „110 percent“ nachádzať v čase vraždy na mieste činu. „Cítili sme potrebu vyslať jednoznačný signál, že prepustenie ôsmich osôb neznamená koniec vyšetrovania,“ podotkol s tým, že ďalšie informácie k postupu polície nebudú poskytovať. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 14:37