Na snímke arcibiskup Trnavskej arcidiecézy Ján Orosch.TASR
StoryEditor

Arcibiskup Orosch spochybňuje teroristický útok spred Teplárne. Polícia sa voči jeho vyjadreniam ostro ohradila

bed05.11.2022., 09:00h

Miluj blížneho svojho ako seba samého. Táto veta predstaviteľovi cirkvi Jánovi Oroschovi nič nehovorí.

Lajkuj Brainee.sk na

Dokázal to opäť v obežníku, ktorý poslal svojim podriadeným na arcidiecéze. Informáciu v piatok priniesol Denník N. Orosch manipulatívne spochybňuje teroristický útok, pri ktorom zahynuli dvaja mladí ľudia. Tí prišli o život rukou 19-ročného chlapca, ktorý útok mieril na queer ľudí. 

Orosch podľa Denníka N spochybňuje určitú bezúhonnosť Teplárne. Spomína razie či drogy, dotazuje nevinnosť“ samotných obetí. Svoje „zamyslenia sa“, ktoré zaobalil do otázok – bežná stratégia manipulátorov, rozposlal kňazom a biskupom. Voči takýmto bludom sa ohradila už aj polícia. „V liste sa nachádzajú časti, ktoré hrubo manipulujú teroristický útok na Zámockej ulici, stigmatizujú dve nevinné obete a popierajú samotnú kresťanskú vieru, ktorej je arcibiskup oficiálnym predstaviteľom,“ dôrazne sa odradila polícia voči Oroschovmu obežníku na sociálnej sieti.

Čo sa týka svojich činov a vyjadrení, Orosch sa zapísal v spoločnosti kritikou a klamstvami o prezidentke Čaputovej v čase, keď kandidovala do úradu. V kostoloch kázal, že je liberálka a neodporúčal voliť ju.  

Voči nepochopiteľným vyjadreniam arcibiskupa sa ozvala aj Sloboda a solidarita. Vyzýva cirkev, aby sa voči vyjadreniam ohradila.

 

Predseda parlamentu Boris Kollár sa k veci vyjadril tiež. Kritizoval Políciu SR za jej vyjadrenie na Facebooku. V statuse polícia kritizovala Oroschov obežník, ktorý relativizoval teroristický útok a očierňoval Tepláreň aj obe obete útoku. 

image

Borisovi Kollárovi sa nepáči ako sa Polícia SR vyjadrila k obežníku, ktorý nechal vo svojej arcidiecéze kolovať biskup Orosch.

Facebook/

Vyjadrenie polície označil za "kecy" a odporučil im aj, kam si majú svoj názor strčiť. Pričom to je práve Boris, ktorý sa bezprostredne po vražde taktiež ľútostivo vyjadroval k tragédii - aj napriek histórií svojich homofóbnych výrokov, ktoré ma už za sebou. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:34