Údajný strelec Juraj K.Twitter/
StoryEditor

Juraj si mal streliť do hlavy, vraždu pred Teplárňou možno preklasifikujú na teroristický čin

Martina Bednárová14.10.2022., 13:00h

Polícia s prokuratúrou na tlačovej besede poskytli aktuálne informácie o stredajšej streľbe pred bratislavským barom.

Lajkuj Brainee.sk na

Dvaja mladí muži, Juraj a Matúš, zomreli v stredu rukou 19-ročného vraha. Polícia potvrdila, že na základe indícií nebol skutok osobného charakteru, ale bol spáchaný na základe nenávisti voči sexuálnej menšine. 

Vyšetrovateľ NAKA pravdepodobne zmení právnu kvalifikáciu streľby na Zámockej na obzvlášť závažný trestný čin úkladnej vraždy spáchaný z osobitného motívu, a to z nenávisti k skupine osôb a jednotlivcovi pre ich skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Potvrdil to šéf NAKA Ľubomír Danko s tým, že je možné, že trestný čin neskôr prekvalifikujú na trestný čin terorizmu.

image

Údajný vrah zo Zámockej sa vysmieval po vražde policajtom, že ho nevedia vypátrať. Toto všetko bolo v jeho manifeste

Polícia v spolupráci s SIS tri a pol hodiny po útoku vedela totožnosť páchateľa, tvrdí prvý viceprezident policajného zboru Branko Kišš. Následne sa ho našli lokalizovať a vykonávali previerky. Na otázku, prečo ho napokon nenašla polícia, ale náhodný okoloidúcu občan, odpovedali, že aj keby ho našli v tom čase ako náhodný občan, bol by to vraj nesmierny úspech.

Polícia predpokladá, že útočník zo Zámockej sa v streľbe cvičil. „Nebol to človek, čo strieľal prvýkrát,“ povedal policajný viceprezident Kišš. Páchateľ použil dve zbrane – jednu na vraždu, druhú pri samovražde. Polícia potvrdila, že na strelnicu chodil aj s vlastným otcom.

Polícia na tlačovej besede potvrdila, že spolupracuje s FBI. 

Správu aktualizujeme. 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:10