ALKOHOL ZABÍJA...L. K tragickej udalosti na Zochovej sa vyjadril aj vyliečený alkoholik MojsejMartin Baumann/Tasr
StoryEditor

ALKOHOL ZABÍJA...L. K tragickej udalosti na Zochovej sa vyjadril aj vyliečený alkoholik Mojsej

Martina Bednárová04.10.2022., 11:01h

Nie je to tak dávno, čo plnil bulvárne plátky fotografiami z alkoholových žúrov. Situácia sa však zmenila a k dopravnej nehode, pri ktorej zomrelo päť mladých ľudí, napísal pár slov na sociálnej sieti Braňo Mojsej.

Lajkuj Brainee.sk na

Mal peniaze, vďaka realityšou slávu a dlhodobé manželstvo. Potom sa všetko rozsypalo a aj kvôli alkoholu a drogám Braňo Mojsej padol na dno. Z neho sa však odrazil a vyzerá to tak, že alkohol je preňho už minulosťou. Zvíťazil nad metlou ľudstva a možno preto sa cíti byť kompetentný vyjadrovať sa k tak nešťastnej udalosti, ktorá sa stala v nedeľu večer.

image

Syn vodiča, ktorý sedel vedľa, tiež nafúkal. Polícia potvrdila piatu obeť tragickej nehody, 21-ročné dievča

Vodič, opitý a neskôr agresívny na policajtov a záchranárov, zabil päť nevinných a mladých ľudí. Študenti bratislavských vysokých škôl si už nikdy nesadnú do lavíc, nečaká ich budúcnosť a ich rodiny trpia nevysloviteľným žiaľom. 

Absentuje prevencia

Po takej udalosti, aká Slovenskom otriasla na dlhú dobu, sa vyrojili mnohí kritici alkoholu či ľudia vyzývajúci na sprísnenie trestov za alkohol za volantom. Mojsej tvrdí, že dôležitá je najmä prevencia, ktorá však výrazne na Slovensku absentuje.

„Včerajšia tragédia ktorej spúšťačom bol ALKOHOL len potvrdila môj názor, že oproti masívnej nadmernej reklame na ALKOHOL doslova na každom kroku kde sa človek pohne na Slovensku úplne absentuje PREVENCIA,“ napísal na sociálnej sieti. 

Mojsej zároveň tvrdí, že ak aj sú nejaké peniaze určené na prevenciu a spravuje ich ministerstvo zdravotníctva, nedostanú sa tam, kde by najlepšie splnili účel. Podľa hashtagu, ktorý použil, tým myslel najmä úplné zrušenie reklám na alkohol, čo by mohla byť aj podľa odborníkov jedna z vecí, ktorá by pomohla k zníženiu konzumácie alkoholu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 09:24