Lekár Peter SabakaMarek Daňo/
StoryEditor

Lekárovi Sabakovi došla trpezlivosť. Za šírenie klamstiev Mazureka a Uhríka žaluje stranu Republika o 100-tisíc eur

kam25.07.2022., 14:17h

Lekár po žalobe na samotných poslancov podáva žalobu aj na celú stranu Republika.

Lajkuj Brainee.sk na

Lekárovi Petrovi Sabakovi zrejme definitívne došla trpezlivosť. Po tom, čo minulý rok podal žalobu na Milana Uhríka a Milana Mazureka, sa tentokrát rozhodol žalovať aj samotné hnutie Republika. Konkrétne ide o sumu 100-tisíc eur za to, že o ňom predstavitelia politickej strany šírili klamstvá, informovali o tom Aktuality.sk

image

Slovenskí vedci vyhlásili vojnu extrémistom. Postaviť sa klamstvám a prízemným emóciám má zmysel, tvrdí Čekan

„Vždy, keď natáčali videá, kde šírili dezinformácie o mojej osobe, robili to pod hlavičkou Republiky, svietilo tam logo strany, bolo to na facebookovej stránke Republiky aj na Kulturblogu, kde pracujú asistenti Milana Mazureka,“ vysvetlil žalobu na celú stranu lekár pre Aktuality.sk.

Sabaka sa spolu s právnikom domnievajú, že poslanec Európskeho parlamentu spolu s poslancom slovenského parlamentu o ňom spoločne šírili rôzne klamstvá a nepravdy práve pod hlavičkou strany Republika, aby takto získali politický kapitál. Uhrík ho v minulosti obvinil, že získal štátnu cenu za to, že schvaľoval nezmyselné opatrenia proti šíreniu koronavírusu, Mazurek ho bez dôkazov spájal so smrťou rómskeho chlapca.

image

Milan Mazurek

Peter Mayer

Peter Sabaka je lekár infektologickej kliniky na bratislavských Kramároch. Do povedomia verejnosti sa dostal počas pandémie koronavírusu, kedy ľudí informoval o tom, čo vírus spôsobuje v nemocniciach.

Nedávno podal samostatnú žalobu aj na Uhríka a Mazureka. Od prvého menovaného žiada 28-tisíc eur, od druhého 20-tisíc. Súdy nateraz nariadili, aby videá a statusy o Sabakovi obaja politici stiahli zo svojich profilov. Termíny pojednávaní sú momentálne v nedohľadne. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:59