Máme nový virál. Slováci vidia v novom dizajne policajných áut ukrajinskú propagandu.Facebook/Polícia Slovenskej republiky
StoryEditor

Polícia rozbila internety. Slovenskí hejteri vidia už aj za novým dizajnom áut ukrajinskú propagandu

kov08.06.2022., 16:00h

Anketa na facebookovej stránke Slovenskej polície spustila lavínu hejtu. Zgustli si aj memestránky.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenská polícia sa rozhodla modernizovať dizajn svojich vozidiel. Na výzore policajných áut môže participovať aj verejnosť, na svojej facebookovej stránke totiž muži zákonu spustili anketu, v ktorej si ľudia hlasovaním môžu vybrať spomedzi troch lookov nových áut. 

O novom grafickom dizajne policajných vozidiel sa dá prostredníctvom smajlíkov hlasovať ešte do nedeľňajšej polnoci (12.6.2022). Asi by sme však neboli na Slovensku, keby sa aj sympatická anketa na sociálnej sieti v komentároch nezvrhla na úplný „shitstorm". Komentujúci totiž v nových dizajnoch áut „našli" ukrajinskú propagandu.

Lavína hejtu

„Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života,“ uviedol prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Avšak Slováci si o novom nápade polície myslia svoje.

image

Šíri klamstvá a hoaxy. Odborníci sa obuli do Gyimesiho, dokázali, že o cenách ropy zavádzal

„Žiadna žlto-modrá farba tam nemá čo robiť, sme na Slovensku,“ komentovala vizuál nového auta užívateľka Daniela. „Prečo sú tam ukrajinské farby? My sme Slovensko,“ píše zase užívateľ Vladislav.

image

Slovensko má nový virál. V dizajne nových policajných áut ľudia vidia „ukrajinskú propagandu".

Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Podobný názor má aj užívateľka Kristína, ktorá napísala: „A čo tak vybrať slovenské farby a nie ukrajinské?“ „...slovenské farby sú biela, modrá, červená....tieto musia byť na štátnych autách....ak tam budú iné farby, tak nereprezentujú štát,.....bodka....," myslí si zase ďalšia komentujúca Magdaléna.

image

Slovensko má nový virál. V dizajne nových policajných áut ľudia vidia „ukrajinskú propagandu".

Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Našťastie aspoň menšina komentujúcich v príspevku polície nehľadá „skrytú propagandu temných síl." „Bože, to je na Slovensku naozaj toľko primitívov, čo si myslia, že modro-žltý polep má niečo spoločné s Ukrajinou," nešetril kritikou užívateľ Karol.

Meme

Príspevok sa pár hodín stal na slovenskom internete virálom, a bizarný incident si na paškál samozrejme zobrali aj meme stránky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:44