Zbohom polročné prázdniny. Ministerstvo školstva ich označilo za zbytočné.TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Zbohom polročné prázdniny. Ministerstvo školstva ich označilo za zbytočné

TASR30.05.2022., 09:50h

Polročné prázdniny sa od nasledujúceho školského roka zrušia.

Lajkuj Brainee.sk na

Polročné prázdniny, ktoré sú predelom medzi prvým a druhým polrokom na základných a stredných školách a trvajú jeden deň, sa od nasledujúceho školského roka 2022/2023 zrušia.

Vyplýva to z novely vyhlášky rezortu školstva o podrobnostiach o organizácii školského roka na školách, ktorá v pondelok nadobudla účinnosť.

Ministerstvo ich označilo za zbytočné

„Polročné prázdniny sa rušia najmä z dôvodu nadbytočnosti vzhľadom na to, že trvanie polročných prázdnin neprináša žiadne pozitívne vplyvy na žiakov v školách," uviedol rezort školstva. Z aplikačnej praxe podľa ministerstva vyplýva, že polročné prázdniny nepostačujú na ich regeneráciu a javia sa ako problematické, či už pre zamestnancov škôl alebo pre zákonných zástupcov žiakov.

image


Zbohom polročné prázdniny. Ministerstvo školstva ich označilo za zbytočné.

TASR

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku žiadal stiahnuť návrh. Polročné prázdniny vnímajú školskí odborári ako súčasť školských prázdnin a nevideli praktický dôvod na zmenu zaužívaného stavu.

image

V ktorom slovenskom kraji žije najviac vysokoškolsky vzdelaných ľudí? Na samom chvoste je Banskobystrický

Podľa zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon) ministerstvo školstva každoročne do 31. mája zverejní termíny školských prázdnin v období školského vyučovania na svojom webovom sídle na tri po sebe nasledujúce školské roky. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:58