Facebook/Polícia Slovenskej republiky, Pexels.com/Tomé Louro
StoryEditor

Dráma na streche bytovky: Policajti zasiahli v poslednej chvíli, zachránili 4-ročné dievča a jej matku

TASR02.09.2021., 12:15h
Polícia vo Vrbovom zachraňovala na streche budovy ženu s dieťaťom.
Lajkuj Brainee.sk na

Od úmyslu ublížiť sebe a dcérke odvrátili policajti 24-ročnú ženu, ktorú našli na streche vysokopodlažnej budovy vo Vrbovom pri Piešťanoch. Na kritickú situáciu ich upozornila stará matka dievčatka, informovala vo štvrtok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

S dieťaťom sa prechádzala nebezpečne blízko okraja budovy

Starej mame mala žena priviezť 4-ročné dieťa v podvečerných hodinách v nedeľu, no neurobila tak a vypla si mobil. Na sociálnej sieti zbadala odloženú kolobežku svojej vnučky, o ktorú sa stará, a to pri nevyužívanej budove bývalého odevného podniku, preto zavolala vrbovských policajtov.

„Policajná hliadka sa urýchlene presunula na miesto, kde za plotom našla pohodený detský batoh. Príslušníci začali prehľadávať budovu. Na 4. poschodí našli rozbitý mobil a na 8. poschodí ďalšie veci patriace mladej matke. Vtedy sa k hliadke pridali aj dvaja trnavskí kriminalisti. Ťažko dostupným terénom sa dostali k strešnému otvoru, cez ktorý zbadali mladú ženu. S dieťaťom na rukách sa prechádzala nebezpečne blízko okraja budovy,“ uviedla hovorkyňa. 

Policajti vyliezli na strechu a snažili sa so ženou komunikovať. „Popri tom ju obkľúčili a zabezpečili priestor tak, aby si nemohli obe ublížiť. Ženu vyzvali, nech im dieťa podá. Vtedy sa dievčatko načiahlo za policajtkou, ktorá si ho zobrala do náručia a odniesla do bezpečia. Mladá žena začala byť na policajtov agresívna a vulgárne im nadávala. Tí boli nútení ju spacifikovať a nakoniec nasadiť aj putá. Po opustení budovy si obe prevzali do opatery privolaní záchranári. Pri nebezpečnom incidente sa, našťastie, nikto nezranil a dievčatko si zdravé odviezla domov jej babka. Zdravotníci ženu za asistencie policajtov previezli do nemocnice,“ doplnila Antalová. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 21:50