Unsplash/Linda Gerbec, Andres Siimon
StoryEditor

Stará láska nehrdzavie? Muž vybral z hrobu urnu svojej exmanželky a zobral ju k sebe domov

TASR05.08.2021., 15:01h
Rok po pohrebe svojej exmanželky vybral z hrobu v obci Trakovice pri Hlohovci 63-ročný muž jej urnu a odniesol ju do obce, kde býva. Krátko na to nahlásila krádež urny na políciu sestra zosnulej.
Lajkuj Brainee.sk na

Muž je podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej obvinený z prečinu hanobenia mŕtveho. Polícia spis predložila v takzvanom superrýchlom konaní na rozhodnutie o vine a treste. V zmysle zákona mu môže hroziť trest od šesť mesiacov až po tri roky.

„Na výročie smrti exmanželky požiadal muž švagrinú, aby mu ukázala miesto posledného odpočinku. Keď zostal sám, nadvihol náhrobný kameň a urnu vybral. V dome položil urnu na stôl a zapálil sviečku,” opísala hovorkyňa.
Poškodení mali hneď podozrenie práve na bývalého manžela, s ktorým bola žena rozvedená 26 rokov.

„Policajti spolu s trnavskými kriminalistami mu zaklopali na dvere a muž sa ku všetkému priznal. Obvinený konal pod vplyvom alkoholu, v dychu mal približne 0,5 promile. Urnu vrátil a policajti ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Pri výsluchu povedal, že netušil, že sa takýmto konaním mohol dopustiť čo i len priestupku. Pozostatky svojej bývalej manželky chcel uložiť do iného hrobu, tam, kde býva,” dodala Linkešová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:07