Slováci v Rajke/FB
StoryEditor

Slováci blokovali hraničný priechod Čunovo – Rajka. Pendleri tvrdia, že sú šikanovaní

red09.07.2021., 09:54h
Avizovaná blokáda začala o 8 ráno. Pozor, cez hranicu tam neprejdete.
Lajkuj Brainee.sk na

Pendleri od skorého rána zablokovali cesty na hraničnom priechode. Zaparkovali tam svoje autá, ale aj oni osobne postávajú na cestách. Sú nespokojný s vyhláškami vlády a opatreniami. Očkovanie buď odmietajú, alebo ešte len zvažujú, a tým pádom sa pre nich sprísnili podmienky vstupu na Slovensko. Aj pre tých, ktorí žijú len pár metrov či kilometrov od hranice.

Nespokojní občania žijúci mimo Slovenska

Celú akciu organizujú zakladatelia Facebookovej skupiny Slováci v Rajke. Už pred niekoľkými dňami vyjadrili svoju nespokojnosť s podmienkami, ktoré pre nich ako pre ľudí žijúcich na území iného štátu platia. „Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku,“ vyhlásili miestni obyvatelia na sociálnej sieti. Diskusia s predstaviteľmi Slovenska podľa nich nateraz nepriniesla žiadne riešenie.

​Denisa Bárdyová, hovorkyňa policajného prezídia pre TASR potvrdila, že polícia situáciu na hraničných priechodoch monitoruje. „Na ostatných hraničných priechodoch je situácia pokojná a policajti cestujúcich priebežne vybavujú bez väčšieho zdržania,“ a zároveň dodala, že na základe stredajšieho uznesenia vlády SR a rozhodnutia ministra vnútra SR budú od piatka otvorené všetky bývalé hraničné priechody tretej kategórie a všetky prekážky na prekračovanie vnútorných hraníc budú odstránené.

Blokádu ukončili okolo 11 dopoludnia, informovala agentúra TASR.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:18