TASR/Edmund Örzsik
StoryEditor

Na Slovensko sa valia ďalšie horúčavy. Vysoké teploty ťa poriadne potrápia

TASR04.07.2021., 12:04h
Padli ti vhod príjemné teploty, ktoré vládli tento týždeň? Snáď si si ochladenie dostatočne vychutnal. Na naše územie sa valí ďalšia vlna horúčav.
Lajkuj Brainee.sk na

Nad východnou Európou sa postupne zvýrazňuje tlaková výš, ktorej výbežok sa postupne rozšíri cez východný Balkán až nad Rusko a práve po okraji tejto tlakovej výše bude na Slovensko postupne prúdiť mimoriadne teplý vzduch. Informuje portál Imeteo.sk.

Teploty budú počas týždňa prudko stúpať

V pondelok bude ešte relatívne príjemne počasie. Teploty sa však počas týždňa začnú postupne zvyšovať. „Teploty pôjdu zásadnejšie nahor od utorka, kedy by už v najteplejších regiónoch Slovenska mali teploty atakovať hranicu +30 °C,“ informuje portál. Štvrtok sa pripravte na poriadne horúčavy. Tridsiatky sa očakávajú na mnohých miestach,  v najteplejších lokalitách pôjdu teploty až k hodnote okolo +37 °C.

„Od štvrtka sa však treba pripraviť postupne na intenzívnejšie búrky, nakoľko nad našou oblasťou sa bude vlniť ďalší studený front, na ktorom by sa mali tvoriť jednotlivé búrkové vlny,“ predpovedajú meteorológovia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:04