Koronavírus na Slovensku ustupuje (ilu)TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Situácia s koronavírusom sa opäť zlepšila, od pondelka sú červené už len tri okresy

TASR07.06.2021., 00:00h
Od pondelka nie je podľa COVID automatu ani jeden okres v čiernej fáze. Červené sú tri okresy, šesť je ružových, oranžových je 29 a 39 okresov je v žltej farbe. V monitoringu sú dva okresy.
Lajkuj Brainee.sk na

Rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti v rámci COVID automatu schválila v stredu 2. júna vláda SR.

V druhom stupni varovania (červená farba) sú okresy Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto a Myjava. 

Od pondelka sú v prvom stupni varovania (ružová farba) okresy Bardejov, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance a Trenčín.

Do druhého stupňa ostražitosti (oranžová farba) sú zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Medzilaborce, Námestovo, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Aktuálny Covid automat platný od 7. júna Aktuálny Covid automat platný od 7. júna korona.gov.sk

Do prvého stupňa ostražitosti (žltá farba) sú zaradené okresy Bratislava I.-V., Brezno, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Sabinov, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš a Zlaté Moravce.

V monitoringu sú okresy Šaľa a Turčianske Teplice.

Z 981 v nedeľu vykonaných RT-PCR testov na nový koronavírus bolo pätnásť pozitívnych. V dôsledku ochorenia COVID-19 pribudlo desať obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Počet pozitívnych bolo do dnešného dňa 390 451. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 414 obetí. Do dnešného dňa je zaočkovaných proti ochoreniu 1 821 058 osôb. V nemocniciach je momentálne hospitalizovaných 323 pacientov, je to o sedem nemej než deň predtým.

V nedeľu zaočkovali ďalších 4 268 Slovákov, počet podaných vakcín tak stúpol na 2 747 360. Prvou dávkou je zaočkovaných 1 814 811 ľudí, z toho očkovanie druhou dávkou má za sebou už 932 549 z nich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 15:45