MinisterTASR/Dano Veselský
StoryEditor

Matovič obhajuje násilie na Oscaroch. V minulosti sám dostal za urážky facku

Lukáš Kovalčík01.04.2022., 11:00h
Viem, že do trápnučkého sveta obdivujúceho zženštilých akože chlapov jedna chlapská nepatrí, ale mne je manžel, ktorý sa zastane verejne svojej manželky, sympatický. Vyjadril sa minister financií Slovenskej republiky na Facebooku.
Lajkuj Brainee.sk na

Minister financií a bývalý premiér Igor Matovič (OĽANO) v piatok po dlhšej dobe opäť rozvíril hladiny slovenského internetu. Urobil tak už tradične prostredníctvom postu na svojom Facebooku.

Fackou, ktorú herec Will Smith uštedril komikovi Chrisovi Rockovi, za vtipy o jeho žene na nedávnych Oscaroch sa v posledných dňoch zaoberá celý svet. Potrebu vyjadriť sa k téme, mal aj Igor Matovič. Bohužiaľ, urobil to opäť veľmi neobratne a do svojho „posolstva“ vniesol spŕšku urážok, ktoré absolútne nie sú na mieste. A zabudol na jeden dôležitý fakt – facku za urážanie žien, v minulosti dostal práve on.

„Trápnučký svet obdivujúci zženštilých akože chlapov"

„Will Smith je chlap na správnom mieste, nemá sa za čo nejakému zbabelému blbečkovi ospravedlňovať. Viem, že do trápnučkého sveta obdivujúceho zoženštilých akože chlapov, jedna chlapská nepatrí … ale mne je manžel, ktorý sa zastane verejne svojej manželky, sympatický,“ napísal na sociálnej sieti Matovič.

Minister financií a bývalý premiér pritom akosi zabúda, že on sám v minulosti slovne útočil na viaceré ženy, v jednom prípade to dokonca skončilo fackou, ktorá pristála na jeho tvári.

Nehovoriac o tom, že si v statuse kopol aj do „trápnučkého sveta obdivujúceho zoženštilých akože chlapov". Čo presne týmito slovami minister financií myslel, vie asi len on sám. Pravdepodobne tým však narážal na homosexuálov či LGBT komunitu, pretože práve do týchto ľudí sa expremiér navážal neraz aj v minulosti.

​Čo sa týka úcty k ženám, ktorú Matovič vo svojom poste tak vyzdvihoval, netreba zabúdať, že ešte minulý rok vo veľkom útočil na vtedajšiu riaditeľku Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzanu Baťovú. Predmetom kauzy bola vakcína Sputnik V.

Do prezidentky Zuzany Čaputovej sa súčasný minister financií taktiež viackrát obul, a písali sme o tom viac v tomto článku.

Sám facku kedysi dostal

Ešte pokryteckejšie jeho súčasné tvrdenia pôsobia vo svetle udalosti z roku 2010. Vtedy Matovič od vtedajšej podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej sám dostal facku, pretože ju v istom článku zosmiešňoval a nazýval „Ančou".

„Dala mi jednu materskú. Prišla za mnou, ukázala mi ten článok a spýtala sa ma, či tú Anču som myslel ju. Povedal som jej, že áno,“ priblížil v roku 2010 incident Matovič.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 14:09