TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Covid útočí na politikov. Tri dni som ledva prežíval. Je to šialená choroba, tvrdí Andrej Danko

TASRpc03.02.2022., 08:30h
Pozitívny test na ochorenie covid-19 mal Andrej Danko, Veronika Remišová, Roman Mikulec, taktiež aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.
Lajkuj Brainee.sk na

Šéf SNS Andrej Danko bol pozitívne testovaný na koronavírus. Tvrdí, že je to šialená choroba a tri dni ledva prežíval. Podľa medializovaných informácií nebol zaočkovaný.

Pozitívny test na ochorenie covid-19 však mali aj ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Taktiež aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Vyjadril úctu každému, kto covid prekonal 

Andrej Danko ešte minulý týždeň vystupoval ako jeden z rečníkov na proteste pred Prezidentským palácom. Včera informoval, že mal pozitívny test na koronavírus. „Mám covid a tri dni som ledva prežíval. Je to šialená choroba. Vyjadrujem obrovskú úctu každému, kto ju prekonal,“ uviedol na sociálnej sieti v príspevku, v ktorom kritizoval šéfa Hlasu Petra Pellegriniho.

Zároveň opísal, že na druhý deň necítil hrdlo, na tretí začal kašľať. Podľa jeho slov ho zachránil Ivermectin, Isoprinosine a Polyoxydonium. „Okrem toho sprej do nosa a hrdla, a samozrejme kombinácia všetkých možných vitamínov,“ dodal na Facebooku. 

Danko minulý rok v polovici augusta pre televíziu JOJ uviedol, že nie je zaočkovaný.

Pozitívny test mali aj ďalší politici

Aj ministerka investícií Veronika Remišová a minister vnútra Roman Mikulec mali pozitívny test na ochorenie covid-19. TASR to potvrdili tlačové oddelenia rezortov. Obaja ministri sú bez príznakov a pracujú z domu. 

Ministerka investícií pracuje z domu, nemá žiadne symptómy. „Vzhľadom na to, že na ministerstve stúpa počet prípadov koronavírusu, objednala sa v pondelok (31.1.) preventívne na PCR test, napriek tomu, že nemala žiadne príznaky. Výsledok jej prišiel počas zasadnutia koaličnej rady, okamžite informovala zúčastnených a odišla domov,“ uviedol vedúci tlačového oddelenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Andrej Ďuríček. Dodal, že vicepremiérka si vzhľadom na množstvo stretnutí v rámci pracovných povinností každý deň robí antigénový test. 

Mikulec bol pozitívne testovaný PCR testom v utorok podvečer (1.2.). Test absolvoval bez akýchkoľvek príznakov alebo zdravotných komplikácií vzhľadom na plánovanú služobnú cestu do Francúzska. V rovnaký deň podstúpil aj antigénne testovanie pred návštevou základnej školy, ktorý vyšiel negatívny. 

​​Covid má aj hlavný hygiebnik       

Aj hlavný hygienik SR Ján Mikas bol pozitívne testovaný na ochorenie covid-19. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. 

„Pracuje z domu, na potrebných stretnutiach sa zúčastňuje online formou,“ priblížila v utorok hovorkyňa. Dodala, že hlavný hygienik je zaočkovaný posilňovacou dávkou vakcíny. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:08