dankoArchív TASR
StoryEditor

Nechceme ťa strašiť, ale indície napovedajú, že sa chce Andrej Danko vrátiť do politiky. Kapitán prehovoril

Lukáš Kovalčík18.10.2021., 13:00h
Bývalý predseda parlamentu Andrej Danko sa nedávno pripomenul videom, kde si po svojom brepte vulgárne zanadával. Aby toho nebolo málo, v nedeľu sa zúčastnil protivládnych protestov v Rimavskej Sobote. Vracia sa Andrej Danko na scénu?
Lajkuj Brainee.sk na

Danko má stále výtlak

Vo videu, ktoré má už viac ako 215 000 pozretí, sa Danko vyjadril k zdravotnému stavu českého prezidenta Zemana. Uverejnil ho na svojom youtubovom kanáli. Nešlo by o nič mimoriadne, na svojom kanáli sa totiž vyjadruje k rôznym aktuálnym témam, avšak v závere nahrávky sa pomýlil, na čo reagoval vulgárnou nadávkou.

„Žiadny novinár by nemal určité hranice prekročovať. Prekročovať, k...t!“ Takto Danko vo videu reagoval na vlastný omyl. 

Videa sa chopila satirická stránka Zomri a svojim uverejnením mu urobila poriadnu reklamu. Okrem toho, že sa množstvo ľudí dozvedelo, že Andrej Danko má svoj youtubový kanál, časti obyvateľstva to pripomenulo situáciu spred pár rokov, kedy bol predseda SNS hviezdou satirických stránok prakticky denne.

Vo svetle jeho nedávnych vyjadrení o tom, že nevylučuje predvolebnú koalíciu so stranou SMER, sa núka otázka, či Andrej Danko nechystá svoj návrat do vysokej politiky?

Imidž sympaťáka

Danko už nejakú dobu nie je v parlamente, no s aktívnou politikou neskončil. Stále je predsedom mimoparlamentnej SNS a čas od času navštevuje rôzne média, kde sa snaží napravovať svoju reputáciu plagiátora a politika so zmätočným vyjadrovaním.

Často sa mu to aj darí, pretože jeho verbálny prejav sa zlepšil a problémy súčasnej vlády pri riešení pandémie covid-19 môžu u časti ľudí vytvárať akúsi nostalgiu za časmi, keď sme mali trochu iné problémy a súčasťou tých časov, bol práve aj Andrej Danko. 

245407231_1211335519378827_8836055958699841311_n danko Facebook/Andrej Danko

Spájanie so Smerom

V rokoch 2016 až 2020 bola Dankova strana SNS súčasťou koalície so stranami Smer, Most-Híd a Sieť. Vládli spolu 4 roky a navzájom sa označujú za prirodzených partnerov, preto nie je vylúčené, že by sa Danko so Smerom nepokúsil spojiť znova. 

Je známe, že medzi voličmi smeru má Danko istú popularitu. Včera sa dokonca osobne zúčastnil protestu v Rimavskej Sobote, ktorý zvolala práve strana Smer-SD. Na pódiu sa rozhovoril o tom, že SNS a Smer môžu byť základom koalície nielen v komunálnych voľbách, ale aj základom novej vlády.

„Prosím vás, kašlite na to, " odpovedal Danko našej redakcii na otázky ohľadom jeho návratu do vysokej politiky a spájania sa so Smerom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 05:29