ExtrémistaYoutube/Slovensko Bez Fašistov
StoryEditor

NAKA zadržala známeho extrémistu. Autor konšpiračnej knihy Židokracia je obvinený v 36 skutkoch

TASRLukáš KovalčíkDJ24.01.2022., 17:37h
Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v pondelok Mariána Magáta.
Lajkuj Brainee.sk na

Predviedla ho pred vyšetrovateľa ako obvineného z extrémizmu v 36 skutkoch. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Prevažne ide o výrobu a rozširovanie extrémistického materiálu, ako aj popieranie holokaustu na internete a tiež v súvislosti s knihou Židokracia, ktorej je autorom," priblížili policajti.

Známy extrémista

Aktuálne s ním polícia vykonáva procesné úkony. Po jeho vypočutí vyšetrovateľ nevylučuje, že podá prokurátorovi podnet na jeho väzbu.

Marián Magát kandidoval v roku 2016 v parlamentných voľbách za Kotlebovu ĽSNS. V minulosti čelil žalobe za nedovolené ozbrojovanie.

​Magát patrí medzi najvýraznejších predstaviteľov slovenskej pravicovej extrémistickej scény, v minulosti organizoval protesty proti islamu a Európskej únii. Je tiež zakladateľom extrémistickej strany Vzdor Kysuce.

V minulosti ho vyšetrovala polícia už viackrát. Na výsluchu bol napríklad po proteste proti Bruselu, keď radikáli roztrhali vlajku Európskej únie.

Konšpiračná kniha

V roku 2020 na seba opäť upriamil pozornosť, ako autor konšpiračnej antisemtskej knihy Židokracia.

„Ovládajú židovské kruhy dianie vo svete? Majú prsty vo vysokej politike? Stáli za všetkými veľkými revolúciami, počnúc od tej vo Francúzsku (1789)? Stoja za Európskou úniou od jej vzniku? Aký vplyv majú na imigráciu do Európy z Afriky? Sú to hlavní propagátori imigrácie? Do akej miery zneužívajú holokaust?,“ pýta sa Magát v pochybnej knihe, neskôr na otázky ponúka aj vlastné odpovede „bez cenzúry“. Samozrejme zodpovedajúce jeho optike neonacistu.

Magátové videá, plné konšpiračného a rasistického obsahu sa pravidelne objavujú aj na Youtube, stránke Mojevideo a ďalších platformách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 15:11