Vlci podľa Breusa tvoria pätnásť až dvadsať percent populácie. "Nenávidia vstávanie a väčšinou niekoľkokrát stlačia budík. Chodia neskoro do práce a ráno pijú veľa kávy, aby svoju vlčiu náturu prekonali." Ranná rutina: 7:30 - 12:00 Budík si nastavte už na siedmu, ale dovoľte si niekoľkokrát ho zatlačiť tak, aby ste sa ešte 20, 30 minút zľahka pospali. Potom sa donúťte vstať, postavte sa k oknu, aby vás prebrali slnečné lúče, a vypite pol litra vody. Ďalších dvadsať až štyridsať minút venujte ľahkej prechádzke alebo jazde na bicykli. V tej dobe môžete premýšľať o tom, čo vás v ten deň čaká. Neotvárajte ale ešte e-maily, zatiaľ si len naplánujte deň. Prvú kávu si dajte až okolo jedenástej, ideálne zasa v spojení s prechádzkou. Vrchol produktivity: 12:00 - 20:00 Náročnejšiu prácu si nechajte na dobu po obede, ten si dajte okolo jednej hodiny. Okolo druhej budete plní energie, takže sa venujte najnáročnejším úlohám alebo si naplánujte porady. Energia vás neopustí ani neskôr popoludní. O piatej si dajte olovrant, ale pokračujte v práci: podvečer je pre vás dobou kreativity a zvýšenej produktivity. Vlci toho často najviac urobia v čase, keď už ich kolegovia odišli domov. Kľudové obdobie: 20:00 - 23:00 Po práci je vhodná doba na cvičenie, medzi ôsmou a deviatou si potom dajte neskorú večeru. Záver dňa: 23:00 - 00:00 O jedenástej už vypínajte všetku elektroniku a najneskôr o polnoci choďte spať. Máte sklon "pretiahnuť" a zostať dlho hore, ale myslite na to, ako zle by sa vám ďalší deň vstávalo.Pixabay
StoryEditor

Ani celoročné chránenie nestačí? Pytliak bez milosti zastrelil pri Poprade vlka

som17.01.2022., 11:40h
Polícia začala trestné stíhanie za prečin pytliactva a porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.
Lajkuj Brainee.sk na

Vlk dravý sa stal minulý rok po niekoľkoročných snahách ochranárov chráneným živočíchom, ktorého lov je celoročne zakázaný. Je zakázané úmyselne ho odchytávať, zraňovať alebo zabíjať, držať, chovať, prepravovať, predávať či vymieňať.

To však nebránilo zatiaľ neznámemu strelcovi v okrese Poprad, aby vlka bez milosti odstrelil. Informuje Polícia SR - Prešovský kraj na sociálnej sieti.

Páchateľ je zatiaľ neznámy

„V katastrálnom území obce Mengusovce v okrese Poprad zatiaľ neznámy páchateľ neoprávnene zasiahol do výkonu práva poľovníctva tým, že bez povolenia, strelnou zbraňou ulovil vlka dravého (Canis Lupus), ktorý je chráneným živočíchom,“ informuje polícia s tým, že strela vlka zasiahla do oblasti nad slabinami, následkom čoho došlo k jeho usmrteniu.

Neznámy strelec tak spôsobil škodu na spoločenskej hodnote v rozsahu najmenej 3 000 eur. V prípade bolo začaté trestné stíhanie za prečin pytliactvo v súbehu s prečinom porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:53