Pexels.com/Firmbee.com
StoryEditor

Bizarnosti, ktoré sme googlili v roku 2021: Slováci hľadali, ako nelegálne zarobiť peniaze, ale aj to, ako sa zabiť

pc31.12.2021., 09:00h
Ľudia hľadajú na Googli rôzne bizarnosti. Rok 2021 nebol výnimkou.
Lajkuj Brainee.sk na

Rok 2021 sa pomaly, ale isto končí a na internete môžeme nájsť rôzne sumarizácie. Agentúra Visibility už šesť rokov pripravuje výber štrnástich kuriozít, ktoré Slováci googlili počas roka. Rebríček najbizarnejších vecí, ktoré nájdeš na webe visibility.sk, tentokrát pripravil Ján Andrejko. Niektoré ťa prekvapia, iné zas zaskočia.

Ivermektin pre kone bodoval 

Pandémia zasiahla do nášho každodenného života. Najčastejšie hľadanou frázou počas roka 2021 bol „Ivermektin pre kone“. Slováci vyhľadávali tento výraz priemerne 800-krát mesačne. Taktiež nás zaujímalo to, „ako zistím, čo vlastním“. Vyzerá to však tak, že niektorých trápili aj zažívacie ťažkosti. Ľudia vyhľadávali aj to, „ako sa rýchlo vyprázdniť“. 

Päticu uzatvárajú frázy „ako zarobiť peniaze nelegálne“ a „očkovanie alkohol“. Aj napriek tomu, že po očkovaní sa odporúča vyvarovať konzumácii alkoholu, Slováci priemerne 200-krát mesačne hľadali na Googli tieto slová. V súvislosti s pandémiou ľudí zaujímalo aj to, „ako sa dostať na Slovensko“ či „ako oklamať PCR test“.

​Deviatu priečku obsadili veľmi smutné slová – „ako sa zabiť, aby to vyzeralo ako nehoda“. Túto frázu vyhľadávali Slováci priemerne 110-krát mesačne. „Veľmi smutné. Alebo veľmi bizarný nápad, ako sa dostať k peniazom zo životnej poistky,“ píše sa v infografike.

Bizarnosti sme googlili aj v roku 2020 

Tento rok však nie je ničím výnimočný. V roku 2020 ľudí zaujímalo napríklad to, ako oklamať centrálny register záverečných prác či ako otehotnieť bez vedomia partnera. Iní zas chceli zistiť, či sa môže jesť mŕtvy kapor alebo ako oklamať automat na sladkosti, informovala minulý rok agentúra Visibility.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:48