Polícia zadržala ženu, ktorá pod vplyvom alkoholu šoférovala na diaľnici v protismereFacebook/Polícia Slovenskej republiky
StoryEditor

Polícia zadržala ženu, ktorá na mol opitá šoférovala na diaľnici v protismere. Tvrdila, že ide do práce

TASR26.11.2021., 15:07h
Polícia zadržala ženu, ktorá s 3,27 promile šoférovala na diaľnici v protismere.
Lajkuj Brainee.sk na

Polícia začala trestné stíhanie voči 48-ročnej žene, ktorá v piatok ráno šoférovala na diaľnici D4 v protismere a pod vplyvom alkoholu. Dychová skúška u nej odhalila 3,27 promile. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. K zraneniam ani škodám v tejto súvislosti nedošlo.

Dopravní policajti vozidlo zastavili krátko pred 8.00 h v blízkosti zjazdu na D2 v smere na Rajku. „Žene bola nameraná hodnota 1,57 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 3,27 promile. Z medicínskeho hľadiska ide o stav vážnej otravy alkoholom," ozrejmili policajti. Žena, ktorá policajtom uviedla, že ide do práce, bola na mieste obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na príslušné policajné oddelenie.

Polícia v tejto súvislosti opakovane apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky. „Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia alkoholu v dychu vodiča," zdôraznili.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:52