TASR/Martin Baumann, screenshot Facebook video
StoryEditor

Konšpirátor na pódiu: Naď chce kúpiť miliardovú „protilietadlovú loď“, minister ho nazval dezolátom roka

bed18.11.2021., 11:06h
Muž na protestoch uveril konšpiráciám, že Slovensko sa chystá kúpiť „protilietadlovú loď“ pre 36 lietadiel za miliardy eur. Naď ho na Facebooku vysmial.
Lajkuj Brainee.sk na

Kalendárny rok ešte neskončil, ale minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) má už svojho „dezoláta roka“. Včera si tento titul na pódiu doslova vyrozprával neznámy muž, ktorý vyzval ministra, aby občanom vysvetlil, prečo ide kupovať „protilietadlovú loď“ pre 36 lietadiel za milióny. Pán tým asi myslel lietadlovú loď, ktorú vlastní len pár krajín sveta. A zväčša ide o krajiny, ktoré majú bezprostredný prístup k moru.

Minister reagoval ironicky

„My nemáme tú loď kde dať,“ uznal rečniaci pán na pódiu. „Ale my ju budeme musieť niekde dať a tankovať a platiť parkovné, v nejakom prístave americkom,“ vyhlásil pán, ktorého prejav zachytili účastníci protestu a zvečnili na Facebooku.

Na absurdné vyjadrenia reagoval aj minister Naď, ktorý sa pomerne často vyjadruje na kritiku antirúškarov, antivaxerov a konšpirátorov aj na svojej sociálnej sieti. Neraz ich nazval opicami. Tentokrát bol o čosi miernejší, ale pána na videu korunoval titulom dezolát roka.

„Ja už fakt neviem čo mám na to povedať. Hádam iba to, že prajem všetkým pevné zdravie a bez akejkoľvek irónie niektorým najmä to duševné. Pán veľmi vážne tvrdí, že ideme nakupovať lietadlovú loď a parkovať ju v prístavoch v USA. Ja pridávam, že určite áno, hneď po tom, ako postavíme vlastnú vesmírnu stanicu, kde budú pristávať naše vlastné raketoplány,“ dodal minister výsmešne.

​Tento jeho status s videom sa stal populárnym, rozvíril vlnu komentárov. „Budeme 11. krajinou sveta, čo má lietadlovú loď. Zároveň budeme mať presne toľko lietadlových lodí ako Rusko, alebo Čína. WAU,“ trefne reaguje jeden z komentujúcich.

​Video pobavilo aj Naďovho straníckeho šéfa, expremiéra Igora Matoviča. Ten z videa "umíra".

Video, ktoré vytiahol Jaroslav Naď zo stredajších protestov, pobavilo aj Igora Matoviča. Facebook/Igor Matovic

Antirúškari a konšpirátori pokope

17. november sa stal už druhý rok po sebe dátumom, kedy sme si nepripomínali len Nežnú revolúciu, boj za demokraciu a slobodu či Deň študentstva, ale sledovali masy ľudí v uliciach hlavného mesta, ktorí prišli vyjadriť svoju nespokojnosť s protipandemickými opatreniami či vládou. Jeden z protestov zorganizovala aj strana Smer-SD, Robert Fico na ňom rečnil o ukradnutom štáte, neslobode a kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Neskôr sa dav spred parlamentu presunul pred Úrad vlády SR, kde došlo aj k potýčkam s políciou. Vo večerných hodinách polícia na Facebooku informovala, že po napadnutí jedným mužom sa zranili dvaja policajti, ktorí museli byť ošetrení v nemocnici. Protesty však boli pokojnejšie aj menšie ako minulý rok o rovnakom čase. Možno aj preto, že polícia už niekoľko dní pred sviatočným dňom avizovala podstatne zvýšený počet policajtov v uliciach či nasadené línie ťažkoodencov. Policajný prezident na tlačovej besede povedal, že polícia proti výtržníkom zakročí naozaj rázne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 23:21