protestTASR/Dano Veselský
StoryEditor

Protestov v Bratislave sa zúčastnili aj antivaxeri a konšpirátori. Polícia zadržala deväť ľudí, bol medzi nimi aj Jozef Klányi

TASR18.11.2021., 08:25h
Polícia počas stredajších protestov v Bratislave obmedzila na osobnej slobode z viacerých dôvodov celkovo deväť osôb. Okrem iných zadržali aj jedného z predstaviteľov Občianskeho tribunálu. Ešte v ten istý deň bol však prepustený.
Lajkuj Brainee.sk na

 TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. „Na osobnej slobode bolo v priebehu dnešného dňa obmedzených celkovo deväť osôb, a to z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa a verbálneho urážania policajtov, z dôvodu napadnutia iného účastníka zhromaždenia pred budovou Národnej rady (NR) SR, z dôvodu dvoch útokov na verejného činiteľa v súvislosti s použitím pyrotechnického predmetu, ako aj poškodenia služobného motorového vozidla," uviedol Szeiff.

Poukázal aj na incident spred Úradu vlády (ÚV) SR, kde došlo k zraneniu dvoch policajtov - jedného mestského a jedného štátneho. Mestská polícia na sociálnej sieti doplnila, že k zraneniu došlo po tom, ako priamo medzi policajtov niekto z protestujúcich hodil pyrotechniku.

„Na mieste vytiahol z davu člen Útvaru zásahovej jednotky a kynológie podozrivého, ktorý hodil medzi policajtov dymovnicu. Ďalších páchateľov bude stotožňovať Policajný zbor z kamerových záznamov mestského kamerového systému," priblížila mestská polícia.

Konšpirátori

Doplnila, že počas stredajších protestov riešila niekoľko situácií, keď sa jednotlivci či skupiny pokúšali narušiť pokojný priebeh zhromaždení. Jedným z nich bol aj Jozef Klányi zo skupiny Občiansky tribunál. Antirúškar sa opakovane dobíjal priamo k budove parlamentu, kde počas akcie verejnosť nemala prístup. Klányi nereagoval na výzvy mužov zákona, polícia preto zasiahla a odviedla ho zo zhromaždenia na príslušné policajné oddelenie. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. 

Chuligáni

„Skupina približne desiatich chuligánov, krátko po 17.00 h na Námestí Alexandra Dubčeka napadla nič netušiaceho muža s fotoaparátom, ktorý sa pohyboval v dave," uviedla mestská polícia s tým, že voči skupinke spolu s príslušníkmi Policajného zboru ihneď zasiahla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:19