TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Očkovacia lotéria stála 26 miliónov eur. Bola naposledy, Matovič vyžreboval Teréziu, ktorá nedvihla

pc30.10.2021., 21:30h
V sobotu večer sa žrebovalo posledný raz.
Lajkuj Brainee.sk na

RTVS odvysielala sériu žrebovaní očkovacej prémie s názvom Byť zdravý je výhra. Počas vysielania vystúpili mnohé známe osobnosti, súčasťou relácie boli aj hudobní hostia.

Hoci večerná relácia prilákala ľudí k televízorom, k výrazne vyššej zaočkovanosti neprispela. Portál RTVS uvádza, že za tri mesiace od spustenia lotérie stúplo percento zaočkovanosti na Slovensku o niečo málo cez päť percentuálnych bodov.

Chaos hneď na začiatku 

Hneď prvé vysielanie prinieslo množstvo chaotických momentov. Viacerí si pravdepodobne pamätajú kauzu so Zuzanou z Prešova, ktorá síce telefón dvihla, no dvadsaťsekundový limit jej nestačil vzhľadom na to, že reláciu sledovala cez spomalený internet.

Pravidlá lotérie sa neskôr upravili, aby mohli vyhrať aj tí, ktorí nesledujú priamy prenos v televízii. 

Žrebovalo sa posledný raz 

Očkovacia lotéria trvala dvanásť týždňov a RTVS dodala, že stála 26 miliónov eur. V sobotu večer (30.10.) sa žrebovalo posledný raz. Prvým hosťom relácie bol minister financií Igor Matovič, ktorý vyžreboval Teréziu z mesta Nováky. Tá telefón v časovom limite nezdvihla.

Veľkú radosť však mala druhá vyžrebovaná, Dana z obce Hodruša-Hámre, ktorá splnila všetky podmienky a vyhrala 301-tisíc eur. Tešila sa aj Katarína z obce Príslop, vyhrala 101-tisíc eur. Moderátori si mysleli, že obec sa nachádza na Orave a hovorili to ako jasnú vec. Výherkyňa ich však opravila s tým, že pochádza z východného Slovenska a Vera Wisterová spolu s Marcelom Forgáčom sa snažili zachrániť situáciu.

Dráma do konca 

Juraj z obce Bíňa telefón nezdvihol, podobná situácia nastala aj pri piatom žrebovaní, Ladislav z obce Čirč hovor pravdepodobne zrušil. Po niekoľkých sekundách sa ozvalo „volaná stanica je dočasne nedostupná“

Moderátori čakali na pokyny, nakoniec sa žrebovalo ešte raz, šiestykrát. Šťastie sa usmialo na Rudolfa z Hviezdoslavova, ktorý splnil všetky podmienky a vyhral 200-tisíc eur. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 01:53