ficoArchív TASR/Facebook/Zuzana Plačková
StoryEditor

Fico spája Plačkovú s predajom drog politikom. Ľudia vo vláde milujú kokaín, tvrdí

red06.10.2021., 12:58h
Zuzana Plačková podľa neho predávala drogy politikom.
Lajkuj Brainee.sk na

Predseda Smeru-SD sa dnes na tlačovej besede k stíhaniu Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela Reného na slobode vyjadril, že sa manželský pár vyhol väzeniu vďaka stykom vo vláde.

„Je verejným tajomstvom, že vo vláde sedia ľudia, ktorí milujú kokaín. Prečo nemáme právo tvrdiť, že sú Strauszovci na slobode, lebo dodávali kokaín významným ľuďom, ktorí sa naplašili, podľahli obave, že by sa niekde mohlo objaviť ich meno, tak zabezpečili, že obvinení neboli vzatí do väzby a prokurátor Špecializovaného súdu stiahol sťažnosť? "  povedal Fico.

Svoje vyjadrenia však ničím nepodložil, iba ďalej kládol znepokojujúce otázky.

"Rešpektujem prezumpciu neviny, ale tu hovoríme o obvinení z výroby desiatok kíl narkotík a miliónoch eur zisku. Špecializovaný trestný súd musel konať na základe návrhu, ktorý podal špeciálny prokurátor. Vysvetlite mi, čo sa v priebehu dvoch či troch dní stalo s dôvodmi, ktoré uvádzal sám prokurátor pri návrhu väzby, s dôvodmi uvedenými v jeho následnej sťažnosti, ktorú ale obratom stiahol," uviedol líder Smeru.

Samotná tlačovka bola pomenovaná „Komu z vlády dodávala Plačková kokaín, keď si vyjednala slobodu?! “

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Zuzana Plačková a jej manžel sú momentálne stíhaní na slobode

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 16:16