Instagram/queen.plackova
StoryEditor

Vykrikovala, že sa vyjadrí na Instagrame. Storíčka čakaj už čoskoro, Plačkovú nebudú stíhať väzobne

TASRpc30.09.2021., 15:29h
Plačková bude stíhaná na slobode. Sudca nezobral do väzby ani jej manžela Reného Strausza.
Lajkuj Brainee.sk na

Nadišla hodina pravdy. Sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodol, že Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného do väzby nezoberie, informoval ako prvý portál noviny.sk.

V pondelok vyzývala ľudí, aby ju sledovali na Instagrame

Plačková v pondelok počas presunu na výsluch vykrikovala do kamier, že je nevinná a stýkala sa len s „nevhodnými“ ľuďmi. Vystríhala divákov, aby sa vyvarovali zlej spoločnosti.

​Pri domovej prehliadke v Miloslavove nezabudla vyzvať ľudí, aby ju sledovali na Instagrame. Vyzerá to tak, že ju niektorí počúvli, keďže jej počet followerov vzrástol o niekoľko tisíc. 

Neverejné výsluchy 

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ukončil v stredu (29. 9.) neskoro večer neverejné výsluchy desiatich osôb, ktoré v rámci protidrogovej akcie zadržala v pondelok NAKA. Medzi nimi boli aj Zuzana Strausz Plačková a jej manžel René Strausz.

Na súd eskortovali v stredu najprv prvých päť obvinených, vrátane hlavného obvineného Tibora G. S výsluchom ďalších piatich osôb, vrátane influencerky Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela, začal sudca od piatej poobede.

„Klienti popierajú spáchanie skutku, považujú to za omyl,“ uviedol včera pre novinárov Martin Pohovej, obhajca Zuzany Strausz Plačkovej a Reného Strausza.

Rozhodnutie súdu 

Verejnosť s napätím čakala na rozhodnutie súdu. To prišlo dnes poobede. Sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodol, že Plačkovú a jej manžela Reného do väzby nezoberie, uviedol portál noviny.sk. Plačková po odchode zo ŠTS prehovorila. Vyzvala novinárov, aby nešikanovali jej rodinu a objasnila, že nie je odkázaná na predaj drog.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zobral vo štvrtok do väzby šiestich z desiatich obvinených v rámci pondelňajšej protidrogovej akcie NAKA. „Sudca pre prípravné konanie ŠTS rozhodol o vzatí do väzby šiestich osôb - T.G., P.Š, P.D., M.Š., D.L., I.P., ktoré sú obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Dôvodom väzby u obvinených je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba,“ objasnila pre TASR Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

Ako dodala, sudca pre prípravné konanie štyroch obvinených Lukáša M., Mareka C., Reného Strausza a Zuzanu Strausz Plačkovú do väzby nevzal a prepustil ich zo zadržania na slobodu. „Dôvodom bolo konštatovanie sudcu pre prípravné konanie o neexistencii dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa títo obvinení dopustili skutku, za ktorý im bolo vznesené obvinenie. Preto v ich prípade ďalej ani neskúmal naplnenie existencie dôvodov či už útekovej, kolúznej, prípadne preventívnej väzby,“ vysvetlila Kudjáková.

Podľa nej súčasne nebolo vyhovené návrhu prokurátora na ustálenie existencie dôvodov kolúznej väzby v prípade šiestich osôb. „Tieto boli vzaté do preventívnej väzby najmä s prihliadnutím na podozrenie na dlhšiu dobu páchania trestnej činnosti z ich strany. Rozhodnutie súdu je voči dvom osobám prepusteným zo zadržania právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť voči nevzatiu do väzby dvoch osôb, zvyšných šesť obvinených podalo sťažnosť proti vzatiu do väzby,“ dodala. O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR 7. októbra 2021.

​Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Zaistila viac ako deväť kilogramov pervitínu.  

​Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti.  

Podľa informácií TV Markíza zaistili pri veľkej protidrogovej akcii aj krokodíla. Našli ho v rodinnom dome v Hlohovci a patriť mal Lukášovi Masarykovi. 

Podľa ÚŠP mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:17