Discovery, Inc./TLC
StoryEditor

22-ročná žena uväznená v tele dievčatka: Zúfalo chcem, aby so mnou ľudia jednali ako s dospelou

kam31.12.2021., 09:00h
Shauna si rada vypije, chodí na rande, má tetovanie a venuje sa poledancingu. Na tom by nebolo nič zvláštne, veď má 22 rokov. Problém je, že je uväznená v tele osemročného dievčaťa.
Lajkuj Brainee.sk na

Shauna je legálne dosť stará na to, aby si napríklad mohla kúpiť alkohol či šoférovať auto, v skutočnosti tak však vôbec nevyzerá. Už budúci mesiac bude mať premiéru dokumentárny seriál s názvom I Am Shauna Rae, ktorý ukáže neľahký životný príbeh 22-ročnej ženy, ktorá kvôli komplikáciám po operácii z detstva stále vyzerá ako osemročná.

Zriedkavá choroba aj následky

Ako píše portál Futurism, Rae mala len šesť mesiacov, keď jej diagnostikovali zriedkavú formu rakoviny mozgu. Hoci chemoterapia, ktorú kvôli tomu dostala, jej zachránila život, hovorí, že mala za následok aj poškodenie hypofýzy.

„Moja hypofýza bola takmer nečinná kvôli chemoterapii,“ hovorí Rae v upútavke na seriál, ktorého premiéra je naplánovaná na 11. januára. „Doktor mi povedal, že už nebudem rásť. Moje kosti boli zrastené a moja výška je tri stopy a 10 palcov.“ To je necelých 117 centimetrov. 

Hoci vedci tvrdia, že „neexistuje žiadny silný priamy dôkaz, ktorý by pripisoval chemoterapiu ako príčinu“ obrovského rizika deformácie hypofýzy, akou trpí aj Shauna, občas sa to stáva a je známe, že chemoterapia spôsobuje iné endokrinné problémy u pacientov s rakovinou, ktorí dostávajú tento typ liečby.

Veľké sociálne problémy

Napriek všetkému je Rae dospelá. To znamená, že si sem-tam dopraje alkohol, chodí na rande, tetuje sa a dokonca navštevuje hodiny poledancingu. Zdá sa však, že jej detský vzhľad jej spôsobuje obrovské sociálne problémy. „Aj keď fyzicky nemôžem dospieť, zúfalo chcem, aby sa so mnou zaobchádzalo ako s dospelou,“ hovorí Rae v upútavke.

Podľa jej vlastných slov pracuje na svojej nezávislosti. V ukážke k dokumentárnemu seriálu Rae a jej matka opisujú, aký ťažký bol život pre drobnú 22-ročnú mladú slečnu, nehovoriac o podivných mužoch, hlupákoch a idiotoch, s ktorými sa stretla pri zoznamovaní sa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 10:40