Elon Musk.Aly Song/Reuters
StoryEditor

Dieťa Elona Muska ho zaprelo. Transrodová dcéra miliardára si zmení svoje slávne meno

Alexandra Ševčíková21.06.2022., 13:00h

Vivien Jenna Wilson, predtým Xavier Musk, podala žiadosť o legálnu zmenu mena. Čím ju jej otec pohoršil, že ho nechce mať v živote?

Lajkuj Brainee.sk na

„Nežijem so svojim biologickým otcom ani si s nim neželám byť príbuzná žiadnym spôsobom, tvarom alebo formou,“ prehlásila Vivien. Miliardár ju mal so svojou bývalou manželkou Justine Musk. Transrodová tínedžerka, ktorá má 18 rokov podala na súd žiadosť o legálnu zmenu svojho pohlavia z muža na ženu, informuje portál Daily Mail.

Xavier Musk podal žiadosť už 18. apríla v Santa Monice v Kalifornii. Chce byť známy pod menom Vivian Jenna Wilson. Transrodová dievčina vysvetlila, že si želá vziať priezvisko svojej matky, aby sa dištancovala od svojho otca.

{embed_photo}40370{/embed_photo}

Nekomentovala, či dostáva finančnú podporu od Elona Muska, ktorého majetok sa odhaduje na 213 miliárd dolárov (v prepočte 201 miliárd eur) a robí z neho najbohatšieho muža na svete. Nespresnila ani, prečo je znechutená jeho údajným vyvádzaním.

Musk bol ženatý s Vivianinou matkou Justine od roku 2008. V roku 2002 mu kanadská spisovateľka porodila syna Nevadu, ktorý zomrel po 15 dňoch na syndróm náhleho úmrtia dojčiat. Potom mali dvojčatá Xaviera a Griffina a neskôr trojčatá Damiana, Kaia a Saxona. Tí majú teraz 16 rokov.

{article}70990{/article}

Ako vysvetľuje Daily Mail, tak nie je jasné, čo je za Viavianiným odmietnutím svojho otca takýmto verejným spôsobom. Elon Musk sa ešte nevyjadril a s určitosťou nie je jasné, či vedel o dcérinom pláne pred podaním súdnych dokumentov.

Miliardára v posledných mesiacoch kritizovali za komentáre, ktoré niektorí považovali za transfóbne. Sťažoval sa na ľudí, ktorí používajú svoje vlastné zámená. Povedal, že je fanúšikom guvernéra Floridy Rona DeSantisa, ktorého LGBTQ komunita odsúdila za jeho takzvaný návrh zákona „Don't Say Gay“. Bráni ním diskusii o rodovej identite a homosexualite v triedach malých detí.

{embed_photo}40373{/embed_photo}

Minulý týždeň, v reakcii na článok, v ktorom sa hovorilo o tom, či je otázka „Čo je žena“ legitímna, Musk na Twitteri napísal: „Súčasne nám bolo povedané, že rozdiely medzi pohlaviami neexistujú a že pohlavia sú tak zásadne odlišné, že jedinou možnosťou je nezvratný chirurgický zákrok. Možno niekto múdrejší ako ja dokáže vysvetliť túto dichotómiu.“

Tiež trval na tom, že je úplne zástancom práv LGBT, a ako dôkaz svojej otvorenosti poukazuje na neustále najvyššie známky spoločnosti Tesla v zoznamoch najlepších miest, kde môžu LGBT ľudia pracovať.

Ďalšie súdne pojednávanie v prípade je naplánované na piatok.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:58