TASR/AP
StoryEditor

Sadomasochizmus, fetiš či vražda matky. Toto sú príbehy najvražednejších párov histórie

Alexandra Ševčíková19.01.2022., 16:00h
Láska ľudí poháňa k rôznym činom. Občas to nie je to najnevinnejšie konanie. Nie len legendárni Bonnie a Clyde svoju lásku spečatili zločinom. Toto sú tie najvražednejšie páry histórie, ktorých romániky prinášali vraždy a znásilnenia.
Lajkuj Brainee.sk na

Bonnie a Clyde

Dvojica, ktorej vražedný románik sa dostal až na plátna kín či dosky divadiel. Ich príbeh začal, keď devätnásťročná Bonnie Parkerová stretla dvadsaťročného Clyda Barrowa. Bola to láska na prvý pohľad.

Wikimedia Commons

​Obaja mali už predtým zločineckú minulosť. Stretli sa v januári 1930 vďaka spoločnému priateľovi v Texase. Bonnie dokonca prepašovala Clydovi do väzenia pištoľ a pomohla mu utiecť. Väčšinou toto zločinecké duo spolupracovalo s ostatnými členmi gangu Barrowových. Vykrádali banky, čerpacie stanice, obchody a reštaurácie. Ich zisky však boli menej než tisíc dolárov.

Počas svojich útekov pred policajtmi zažili niekoľko prestrelok, počas ktorých zabili najmenej deväť policajtov a štyroch civilistov. Ich koniec sa niesol v duchu zrady od ich priateľa. V rolu 1934 ich v Louisiane po dolapení zastrelili policajti.

Láska Bonnie podnietila k bezhlavému nasledovaniu Clyda. Ich príbeh vražednej lásky bol sfilmovaný v roku 1967 v hlavných úlohách s Warrenom Beattym a Faye Dunawayovou.

The Twilight killers

Britskí tínedžeri Kim Edwardová a Lucas Markham mali len štrnásť rokov, keď sa dopustili chladnokrvného zločinu. Dobodali mamu Kim Elizabeth a jej len trinásťročnú sestru Katie kuchynským nožom.

Dvojica mala následne sex počas sledovania upírskeho filmu Súmrak (Twilight). Všetko sa to stalo v rodičovskom dome Kim. Pokiaľ si mladý pár užíval na poschodí vykrvácali ich obete. Po nahlásení ich neprítomnosti v škole ich začala hľadať polícia. Našli ich nasledujúci deň. Keď prišla polícia do domu, našli ich ležať pod perinou.

„Ani jeden z nás sa ohľadom toho necítil zle,“ povedala neskôr Kim Edwardová. Dvojica bola odsúdená v roku 2016 na sedemnásť rokov odňatia slobody. Jedným z motívov vraj bola Kimina žiarlivosť na vzťah jej matky a sestry.

Fred a Rose Westovci

Anglickým Gloucestrom otriasol hororový objav v roku 1992, keď chytili Freda a Rose Westovcov. Na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov zabili viac ako dvanásť osôb a pochovali ich vo svojej záhrade. Pár okrem toho znásilnil najmenej desať dievčat a žien.

Chytili ich, až keď bol Fred zatknutý za znásilnenie svojej trinásťročnej dcéry. Druhá šestnásťročná dcéra Heather sa stala tiež ich obeťou. Jej telo našli policajti medzi ostatnými na záhrade. Fred West sa obesil vo svojej cele pred súdom v roku 1995 a Rose odsúdili na doživotie.

Zabijaci osamelých sŕdc

Raymond Fernandez a Martha Becková boli podvodníci, ktorí obalamutili svoje obete v štyridsiatych rokoch minulého storočia v Amerike.

Raymond bol posadnutý okultizmom. Veril, že použitím voodoo bude môcť ovládať ženy. Pomocou novinových inzerátov sa snažil zvábiť ženy. Cez takýto jeden inzerát sa zoznámil aj s Beck, ktorá sa do neho zamilovala. Opustila svoje deti a pridala sa k nemu.

​V krátkom čase sa podvody premenili na vraždy. Polícia ich zatkla po tom, ako zabili mladú vdovu a jej dieťa. Tým si vyslúžili pomenovanie „Zabijaci osamelých sŕdc“. Boli síce odsúdený oba za jednu vraždu, no vedelo sa o najmenej ďalších dvoch. Podľa portálu Daily Star sa predpokladá, že počet obetí sa mohol vyšplhať až k číslu dvadsať.

Zabijaci osamelých sŕdc boli odsúdení na trest smrti. V roku 1951 ich život ukončilo elektrické kreslo.

Vražední Ken a Barbie

Paul Bernando a Karla Homolková boli S&M fantasti, ktorí znásilnili a zavraždili najmenej tri ženy. Pričom jednou z obetí bola aj Karlina pätnásťročná sestra Tammy.

Pomenovanie Barbie a Ken získali vďaka svojmu dobrému vzhľadu. Dievčatá najprv zdrogovali, potom ich sexuálne napadli a následne brutálne zavraždili. Kanadský pár nakoniec chytili v roku 1993. Karle sa podarilo zabezpečiť si dohodu o vine a treste, a preto dostala len dvanásťročný trest.

Odsúdili ju za vraždu Leslie Mahaffyovej a Kristen Frenchovej. Homolková nebola nikdy obvinená zo sexuálneho násilia. Neskôr sa však objavilo video, ktoré potvrdilo jej účasť ako na vraždách, tak aj na znásilneniach. A to aj vrátane prípadu jej sestry. Z väzenia ju prepustili v roku 2005. Paul Bernando bol odsúdený na doživotie.

Vrahovia z močiarov

Vrahovia z močiarov Wikipedia

​Diabolská dvojica Ian Brady a Myra Hindleyová chladnokrvne zavraždili päť detí vo veku desať až sedemnásť rokov. Zločinov sa dopustili v šesťdesiatych rokoch minulého storočia v okolí Manchesteru a dostali pomenovanie Vrahovia z močiarov.

Ian najprv obete sexuálne zneužil, a tak ich spoločne s Myrou zavraždili. Najmenej tri telá boli pochované v Saddleworthskom močiari. Ich dolapenie nastalo po tom, ako k nim Brady prizval na spoluprácu Hindleyovej švagra. Ten po vražde sedemnásťročného Edwarda Ewansa išiel vypovedať na políciu.

Myru chytili o štyri dni neskôr. Usvedčila ju nahrávka z inej vraždy, a to Lesley Ann Downeyovej. Na niekoľkominútovej nahrávke jej nariekania bolo v pozadí počuť jej hlas. V roku 1966 ich odsúdili na doživotie. Myra zomrela v roku 2002 vo veku 60 rokov a Ian v 2017 vo veku 79 rokov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/spolocnost, menuAlias = spolocnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:36