Takto sa zbavíš nepríjemného zápachu z ústBrainee x Canva
StoryEditor

VIDEO Trápi ťa nepríjemný ranný zápach z úst? Vieme čo ho spôsobuje, aj ako sa ho rýchlo zbavíš

Miroslav Kamody15.08.2024., 10:00h

S týmto problémom vieš bojovať už v zárodku, takže zápach z úst by ťa už nikdy nemal trápiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Nie je nič horšie, ako ráno po prebudení zistiť, že tvoje ústa zapáchajú ako... by nemali. Ako píše portál LadBible, namiesto kontroly sviežosti je lepšie, aby so problém vyriešil hneď v zárodku. Zápach z úst má rôzne príčiny - jedenie zapáchajúcich potravín (samozrejme), ochorenie ďasien, nárazové diéty, fajčenie a niektoré zdravotné problémy.

Ale je tu aj jeden ranný zlozvyk, ktorý robí väčšina z nás a môže nám spôsobovať toxicky zapáchajúci dych. Používateľ TikToku @josezunigaimprovement sa rozhodol poskytnúť malú radu týkajúcu sa ústneho zdravia. V klipe vysvetlil, že ak si čistíš zuby hneď po raňajkách, poškodzuješ si ich.

image

GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu

Overený trik

„Keď jete, zavediete si do úst kyslosť a chvíľu trvá, kým zmizne. Ak si čistíte zuby po jedle, keď sú vaše zuby a ďasná citlivejšie, poškodí ich to, čo spôsobí krvácanie a v konečnom dôsledku vám spôsobí zápach z úst,” vysvetlil.

Zdieľal, že po jedle by si mal počkať aspoň 30 minút, kým si umyješ zuby, aby si ich udržal čisté. Ak však toľko času v rannom zhone nemáš, vyskúšaj jeho overený trik. Povedal, že kľúčom k tomu, aby si si nepoškodil zuby, je napiť sa vody, potom si s ňou vypláchnuť na 30 sekúnd ústa (podobne ako s ústnou vodou) a následne vypľuť.

@josezunigaimprovement Zuniga On NEVER Brush Teeth In The Morning. Discover why you should never brush your teeth in the morning. Learn alternative practices for optimal oral health. #josezuniga #oralhygiene #dentaltips #teethcare ♬ original sound  - Improve Men

Potvrdzujú to aj odborníci

Influencer si stojí za tým,že takto budeš mať dobrý a svieži dych stále. A jeho rady podporujú aj odborníci na ústne zdravie. Napríklad značka zubnej pasty Colgate vysvetlila, že „pomarančový džús a káva sú notoricky kyslé“ a čistenie zubov hneď po jedle alebo pití týchto kyslých potravín môže poškodiť zubnú sklovinu.

Ezzard Rolle, odborný asistent na Kolégiu zubného lekárstva Kolumbijskej univerzity, povedal: „Určite odporúčame odložiť čistenie zubov po konzumácii čohokoľvek kyslého, či už je to ovocie, sóda, džús alebo kyslé cukríky. Dôvodom je, že keď sú kyseliny v ústach, oslabujú zubnú sklovinu, ktorá je vonkajšou vrstvou zuba.”

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 12:06