Čistenie zubocPixabay
StoryEditor

Čistiť si zuby pred alebo po raňajkách? Zubárka konečne priniesla definitívnu odpoveď, mnohí z nej nadšení nebudú

Miroslav Kamody17.05.2024., 12:30h

Zubárka vysvetľuje, prečo je len jedna možnosť správna. Robíš ju aj ty, alebo patrí do druhého tábora?

Lajkuj Brainee.sk na

Niekto rána miluje a iný by ich najradšej zrušil. Každý z nás však po otvorení očí stojí pred rovnakou zubnou dilemou, ktorá nám rozhodne nepomáha dopriať si pohodový začiatok dňa, píše portál LadBible.

image

Čo sa stane, keď definitívne vysadíš kofeín? Odborník vysvetľuje skryté výhody aj nepríjemné príznaky

Buď si totiž dám ako prvé raňajky či kávu, alebo budú tvoje kroky smerovať rovno do kúpeľne, kde si umyješ zuby. Problém, ktorý pripomína dilemu „sliepka alebo vajce“, dokáže vždy spustiť kvetnatú debatu a oba tábory majú svojich skalopevných zástancov.

Zubárka má jasnú odpoveď

Našťastie na celú situáciu zareagovala zubárka, ktorá sa s ľuďmi na internete podelila o odborný názor na to, kto má pravdu. Anna Peterson, ktorá pravidelne zdieľa zubné rady na sociálnych sieťach, tak prispela k ukončeniu sporov o to, či sú na prvom mieste raňajky alebo čistenie zubov. 

Zubná terapeutka z Essexu vysvetlila, že s umytím zubov by si nemali čakať, kým sa naraňajkuješ, a predtým, ako pôjdeš do kuchyne, by si mal vždy najprv navštíviť kúpeľňu. Vo videu na TikToku vysvetľuje: „Má to dva dôvody. Keď raňajkujete, vaše ústa sú kyslé. Takže to, čo robíte, keď si po raňajkách čistíte zuby, je, že si do zuba vtierate kyselinu a tým sa opotrebováva sklovina.“

Nie všetci sú spokojní

Ako dodala, „čistenie zubov pred raňajkami chráni tvoje zuby pred všetkým, čo budeš jesť“. Ukazuje sa, že okrem toho, že sa rýchlo zbavíš nepríjemného ranného zápachu, ti okamžité umytie zubov pomáha chrániť aj ústa.

image

Zubárka vyriešila odvekú dilemu

Dreamstime

Aj keď Anna debatu ustála, používatelia sociálnych sietí stále neboli úplne spokojní. Mnohí sa totiž sťažovali, že po jej rade by si skrz svieži dych z pasty nevedeli poriadne vychutnať raňajky.

ANKETA
Kedy si zuby čistíš ty?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. júl 2024 08:29