Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, obrovské straty pre Metu ale aj kopu nových memečiek.X/Obviouslykc/
StoryEditor

Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, paniku ale aj obrovské straty pre Metu. Meme stránky však mali raj

Michal Čiernik06.03.2024., 10:30h

Masívny výpadok Facebooku, Instagramu a Messengeru odhlásil užívateľov z celého sveta. Hoci výpadok trval necelé dve hodiny dokázal spôsobiť masívny odliv ľudí na Muskov X aj miliónové straty pre Metu.

Lajkuj Brainee.sk na

Metu zasiahol v utorok 6. marca okolo pol piatej poobede celosvetový výpadok. Všetkých používateľov odhlásilo zo svojich účtov a nedokázali sa prihlásiť ani so správnymi prihlasovacími údajmi.

image

Predsvadobná párty syna najbohatšieho muža Indie za milióny. Vystúpila Rihanna, zablahoželať prišiel aj Bill Gates

Napriek tomu, že spoločnosť globálny výpadok opravila do necelých dvoch hodín, spôsobil paniku ale aj obrovské finančné straty Zuckerbergovej firme Meta. Ako dôvod výpadku uvideli všeobecné technické problémy, takže čo sa skutočne stalo, zatiaľ nevieme.

Finančné straty

Spoločnosť generuje väčšinu svojich príjmov prostredníctvom reklám, ktoré sa zobrazujú používateľom, a s „technickými problémami“, ktoré vypli sociálne siete, logicky prišli aj finančné straty.

Dan Ives, výkonný riaditeľ newyorskej Wedbush Securities, pre DailyMail povedal, že Mark Zuckerberg stratil v utorok ráno približne 100 miliónov dolárov (takmer 92 miliónov eur). Počas výpadku klesli aj ceny akcií Meta o 1,5 percenta.

Hoci pre bežného človeka môže byť strata sto miliónov eur za dve hodiny nepredstaviteľná, Pre Metu ide o „drobné“. „Ide o zanedbateľnú sumu príjmov,“ prezradil pre Daily Mail Ives. Tržby spoločnosti sa totiž v minulom roku vyšplhali na 40 miliárd dolárov.

Memečkami zaplavený X

Výpadok spôsobil aj obrovský presun ľudí na Muskov X (Twitter), kde zdieľali svoje rozhorčenie z ktorého vznikalo množstvo satirických memečiek. Na situáciu už tradične reagoval aj Elon Musk. „Ak čítate tento príspevok, je to preto, že naše servery fungujú," Napísal vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Okrem toho zdieľal aj vtipný meme obrázok ako reakciu na vyjadrenie riaditeľa komunikácie v Mete Andyho Stonea. Satirickými obrázkami na výpadok nešetrili ani slovenské meme stránky, top výber nájdeš v našej galérii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 11:56