Digitálny mág spustil novú sociálnu sieť, má konkurovať Twitteru. Reuters/
StoryEditor

Zuckerberg to odpálil vo veľkom. Spustil novú sociálnu sieť, má konkurovať Twitteru

Zuzana Šuvadová06.07.2023., 11:00h

Americká spoločnosť Meta spustili textovú sociálnu sieť Threads, ktorá bude priamou konkurenciou Twitteru.

Lajkuj Brainee.sk na

V čom sa líši od svojej najväčšej konkurencie? Umožňuje písať dlhšie správy (maximálne do 500 znakov) ako na Twitteri, kde je stanovená maximálna dĺžka 280 znakov. Zároveň na nej môžete publikovať až päť minútové videá. Má však jeden háčik.

Rafinovaný postup

V Európe, a teda ani na Slovensku či v Česku sa zatiaľ do novej sociálnej siete neprihlásiš. Budeme si na to musieť počkať, presný termín zatiaľ nie je známy. Threads spustili vo štvrtok v USA a vo Veľkej Británii.

image

Šéfuje jednej z najpopulárnejších platforiem, no vie sa o ňom len málo. Kto je CEO TikToku Shou Zi Chew?

Dá sa tam prihlásiť jednoducho cez Instagram. Podľa Wall Street Journal je to práve tento krok vnímaný ako „strategický manéver, ktorý môže aplikácii pomôcť rýchlo získať popularitu“. Instagram má na rozdiel od Twitteru cez dve miliardy aktívnych užívateľov. Ak by Threads (v preklade „Vlákna“) začalo používať len pár užívateľov Instagramu, táto sieť môže rásť veľmi rýchlo.

Twitter na ústupe

Podľa informácii zo serveru čelí Twitter posledné mesiace viacerým nielen technickým problémom. Prichádza aj kritika, že svoj obsah nevie ustriehnuť, a po tom, čo minulý rok firmu prevzal Elon Musk, mnoho inzerentov sa rozhodlo odísť. Nemecká vláda tiež zvažuje prechod na iné komunikačné kanály práve kvôli zmenám, ktoré na Twitteri nastali.

V posledných dňoch spoločnosť Twitter zaviedla dočasný limit na počet denne zobrazených príspevkov. Overení používatelia môžu zobraziť 6 000 zobrazení za deň, neoverení používatelia 600 zobrazení za deň a používatelia s novovytvoreným neovereným účtom 300 zobrazení za deň. Taktiež len overení používatelia budú mať teraz prístup k rozhraniu TweetDeck, ktoré okrem iného umožňuje sledovať viacero zoznamov Twitteru naraz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 15:39