Rozhovor lotyšského hokejistu baví internet.Twitter/davidpletanek/
StoryEditor

Hrali napi*u. Rozhovor lotyšského hokejistu baví internet, jeho hláška v češtine zaskočila aj reportéra

Michal Čiernik24.05.2023., 11:00h

V živom vysielaní pre ČT šport opísal pocity zo zápasu lotyšský hokejista Ralfs Freibergs. Televízia si ho vybrala kvôli jeho päťročnému pôsobeniu v Čechách. Takúto odpoveď však nečakali.

Lajkuj Brainee.sk na

Po včerajšom hokejovom zápase medzi domácimi Lotyšmi a výberom Švajčiarska poskytol televízii ČT šport lotyšský obranca Ralfs Freibergs nezabudnuteľný rozhovor.

Päť rokov v českej lige

V eufórii z postupu do štvrťfinále si nedal pozor na svoju češtinu a jeho úprimná odpoveď sa stala rýchlo virálnou. „Ani oni nám nič nedali. Nepotrebovali body a hrali na pi*u. Bol to veľmi ťažký zápas,“ odpovedal reportérovi.

32-ročný rodák z Rigy pôsobil v českej najvyššej hokejovej lige päť sezón, čo sa patrične odrazilo aj na jeho češtine. V sezóne 2020/21 dokonca z Třincem vyhral ligový titul. V tejto sezóne hral za Litvínov po boku našich dvoch reprezentantov Andreja Kudrnu a Matúša Sukeľa.

Predbehli aj Čechov

Zápas, ktorý rozhodol o poslednom postupujúcom medzi najlepšiu osmičku tímov na majstrovstvách sveta v hokeji sledovalo aj celé Slovensko. Postupové karty nášho hokejového výberu mali v rukách totiž Švajčiari, ktorí museli tento zápas zvládnuť za tri body.

image

Českí hokejoví juniori pobúrili svojich fanúšikov. Ako gólový song na majstrovstvách sveta si vybrali kontroverznú pesničku Hafo

Vďaka obetavému výkonu Lotyšov si však zo zápasu odniesli domáci dva body za výhru 4:3 po predĺžení. V tabuľke tak predbehli dokonca aj Čechov a vo štvrťfinále si zmerajú sily so Švédmi. Český výber zabojuje o postup v Tampere s víťazom A-skupiny Spojenými štátmi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:44