Donald Trump je späť na TwitteriBrainee x Canva, TASR/AP Photo/Andrew Harnik
StoryEditor

Nemožné sa stalo skutočnosťou. Elon Musk na základe hlasovania ľudí obnovil účet Donalda Trumpa na Twitteri

TASR20.11.2022., 08:30h

Nový majiteľ sociálnej siete Twitter Elon Musk v noci na nedeľu obnovil účet bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na Twitteri. Rozhodol tak na základe výsledkov hlasovania používateľov Twitteru o návrate Trumpa na túto platformu. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Lajkuj Brainee.sk na

„Ľudia prehovorili. Trump bude (na Twitteri) obnovený,” napísal Musk v príspevku na Twitteri. Na Muskovom profile hlasovalo v ankete o Trumpovom návrate viac ako 15 miliónov používateľov. Za obnovenie účtu bývalého amerického prezidenta hlasovalo 51,8 percenta zúčastnených, napísala agentúra Reuters.

image

Twitter čakajú čistky. Elon Musk chystá prepustiť až 75 percent zamestnancov

Nie je návrat ako návrat

Trump však v sobotu povedal, že sa na Twitter neplánuje vrátiť a zostane na svojej vlastnej sociálnej sieti Truth Social, ktorej sa podľa jeho slov mimoriadne darí. Trump, ktorý v stredu oficiálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta USA v roku 2024, pochválil Muska a povedal, že ho mal vždy rád.

Tvrdí však, že na Twitteri je množstvo falošných účtov a problémy, ktorým táto sociálna sieť čelí, sú „neuveriteľné”. Twitter v roku 2021 zablokoval Trumpov účet v súvislosti s vniknutím jeho priaznivcov do sídla amerického Kongresu.

Muskove prieskumy

Krátko pred útokom zo 6. januára 2021 Trump pred svojimi priaznivcami spochybnil legitimitu prezidentských volieb, v ktorých ho porazil súčasný prezident Joe Biden. Musk už robil podobné prieskumy na Twitteri aj v minulosti.

Minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:46