Elon Musk má v pláne prepustiť až 7500 zamestnancov Twitteru, aby tak maximalizoval zisky. Dado Ruvic/Reuters
StoryEditor

Twitter čakajú čistky. Elon Musk chystá prepustiť až 75 percent zamestnancov

mor21.10.2022., 13:00h

Akonáhle prevezme riaditeľ Tesly kontrolu nad sociálnou sieťou, plánuje masové prepúšťanie. Twitter teda čakajú zmeny, na konci ktorých bude na nerozoznanie od verzie, ktorú poznáme teraz.

Lajkuj Brainee.sk na

Kúpou sociálnej siete sa príbeh nekončí. Musk Twitter zažaloval za nesprávne údaje, ktoré mu ponúkol, plánuje znižovať počty zamestnancov a navyše celému Twitteru hrozí, že sa zamorí spamom a škodlivým obsahom. 

Musk svojím investorom odkázal, že pri odkúpení Twitteru má v pláne prepustiť väčšinu jeho zamestnancov, a to niečo cez 7500 ľudí, informuje ABC News. Zostane len zamestnanecké jadro. Sociálna sieť na zámery riaditeľa megakorporácie zatiaľ nereagovala. Očakávalo sa, že k prepúšťaniu dôjde, ale Muskové škrty sú extrém, ktoré ani Twitter nečakal. Musk sa pritom vyjadroval, že bude potrebné niektorých zamestnancov prepustiť, doteraz však verejne konkrétne číslo neuviedol.

image

Prepúšťanie zamestnancov bude mať v dôsledkoch najnegatívnejší dopad najmä na užívateľov. 

Dado Ruvic/Reuters

Hľadaj za tým ziskuchtivosť

„Zníženie počtu zamestnancov o 75 percent by znamenalo silnejší a uvoľnenejší tok financií a ziskovosť, čo by bolo atraktívne pre investorov, ktorí by do obchodu chceli vstúpiť,“ vyjadril sa pre denník The Washington post analytik Wedbush Dan Ives. „To znamená, že si Elon nechce krátiť cestu k rastu.“ Ives dodáva, že takéto dramatické zníženie pracovných síl by sociálnu sieť posunulo o niekoľko rokov progresu dozadu.

Neziskové organizácie ako aj odborníci či aktuálni zamestnanci Twitteru varujú, že stiahnutie investícií z moderovania obsahu a bezpečnosti dát, môže poškodiť nie len sociálnu sieť, ale najmä jeho používateľov. Ráta sa s tým, že takéto drastické škrty otvoria cestu k masovému šíreniu škodlivého obsahu a spamu. Ohľadne týchto problémov sa riaditeľ Tesly vyjadril, že sa nimi bude zaoberať, keď sa stane vlastníkom siete. 

image

Riaditeľ Tesly žaluje Twitter za údajne nepravdivý počet falošných účtov na platforme. 

Patrick Pleul/Tasr

Musk po aprílovej ponuke 44 miliárd dolárov od ponuky odstúpil s odôvodnením, že Twitter neuviedol pravdivý počet falošných účtov tzv. spamových botov na svojej platforme. Elon Musk teda Twitter zažaloval a súd dal obom stranám čas do 28. októbra, aby sa medzi sebou dohodli, inak bude odročenie až na november. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:44