Gábor BorárosInstagram/boraros_gabor
StoryEditor

Zápasník Boráros v Zámene manželiek. O dcéru sa nestaral, čudujem sa, že sa vôbec sám vykaká, povedala náhradná manželka

iDnes.czKarolína Sýkorová11.05.2023., 11:00h

V novej časti Výmeny manželiek sme opäť mohli nahliadnuť do domácnosti celebrity, tentoraz jej bol MMA zápasník Gábor Boráros. Ako obyčajné nahliadnutie bola Výmena aj pre náhradnú manželku, ktorej športovec v podstate zakázal na čokoľvek siahať. Jeho partnerka sa pritom na druhej strane musela postarať o päť detí.

Lajkuj Brainee.sk na

V Česku stále plačem

Druhá rodina má prenajatý rodinný dom neďaleko Máchovho jazera v dedine Hradčany. Pavol (42) pracuje ako skladník a s Renatou vychovávajú päť detí: Máriu (17), Petra (15), Dominika (6), Davida (3) a Daniela (1). Manželia sú spolu už 28 rokov. Ako to vo Výmene často býva, Renata má po tých rokoch pocit, že si ju jej rodina málo váži. 

Jej výhrady sa však netýkajú jedinej dcéry Marušky, ktorá je vraj Renate najväčšou oporou. Často sa totiž zapája do starostlivosti o mladších súrodencov aj domácnosť. Horšie je to s pätnásťročným Petrom, ktorého by Renata údajne najradšej poslala na vojnu.

Členovia náhradnej rodiny prišli Monike „slušní“. „Asi boli prekvapení, ako vyzerám, že som úplne iná ako oni,“ zhodnotila vymenená manželka. Ona sama zapôsobila dobrým dojmom a deti hneď začali na internete hľadať, kto je jej snúbenec.

image

Náhle úmrtie zápasníčky v MMA Victorie Lee. Mala len osemnásť a jej kariéra práve začínala

Nadšená však nebola Monika zo psov, ktorí po nej hneď začali skákať a liezť po stole. Zvyšky od večere navyše jedli priamo z taniera. „Toto je pre mňa také nechutné, to bude naozaj problém,“ ​ohŕňala nos. V noci si na ňu navyše jeden z nich ľahol. Pavol sa preto rozhodol, že ich bude zatvárať do klietky.

Celá domácnosť sa prebúdza oveľa skôr, než je Monika zvyknutá – napríklad Maruška vstáva už krátko po tretej hodine ráno. Hneď potom sa dáva do práce, jej povinnosťou je starostlivosť o všetko oblečenie: pranie, sušenie a žehlenie. Monika sa nestačila čudovať: „Nechápem, prečo vstávajú takto skoro.“ Pavol jej vysvetlil, že nemajú auto a deti musia ešte za tmy chodiť na autobus, ktorý ich vozí do školy.

Postupne ale Monika štýl života náhradnej rodine začala závidieť. „Žiť s Gáborom je ťažké. Dá sa na to zvyknúť, ale tu žijete ako rodina, ste v pokoji, spolu, doma… Ale my sme stále na ceste, nonstop na telefóne.“ Ako influencerka je vraj v oveľa väčšom strese, než bola ako čašníčka.

Bez toho, aby sa jej pýtal, povedala Monika náhradnému manželovi celý svoj príbeh. „Keď sme sa dali s Gáborom dohromady, tak sme ani ja, ani on nemali vodičák ani auto. Pracovala som vtedy v kasíne ako krupiérka.“ Potom navrhla Gáborovi, či nechce skúsiť pracovať v Rakúsku, čo mu podľa jej slov vydržalo asi týždeň.

„Povedal mi, že odteraz bude cvičiť a zápasiť, pretože neznesie, aby takto musel pracovať. Snažil sa a už je tam, kde chcel byť,“ rozprávala vymenená manželka a dodala: „Ani by nám to neverili, ako sme žili predtým. Mne moja mama nemohla kúpiť nové topánky alebo oblečenie. Preto som sa rozhodla, že budem žiť úplne iný život.“

Pavol mal z jej príbehu rozporuplné pocity. „Monika je žena z iného sveta, ktorý by sa mi asi nepáčil. Hrať sa na veľkú sledovanosť... Asi by som o to nestál.“

image

Tréner označil najhoršiu potravinu, ktorá ti bráni schudnúť. Kvôli nej sa jedlo netrávi, ale mení na tuk

Pre Moniku nastal čas vrátiť sa do reality. Stála pred ňou totiž úloha, ktorej sa hrozila už od začiatku: uvariť pre celú sedemčlennú rodinu. Cestoviny s kuracím mäsom a smotanovou omáčkou však na jej radosť pochválili.

„Bála som sa, čo budem robiť s piatimi deťmi, ale sú fakt v pohode. Maruška je zlatá, vo všetkom mi pomáha. Aj Pavol je milý a prispôsobí sa mi, takže proti nim nemôžem povedať nič zlé. Ale extrémne mi chýba moja malá,“ zverila sa Monika kamerám.

K slzám ju dojal šesťročný Dominik, ktorý jej ako darček dal svojho plyšového dinosaura. „Ja tu v Česku iba plačem. To bolo zlaté, naozaj som to nečakala,“ vyhlásila.

Zatiaľ čo Monika sa utápala v myšlienkach na dcéru Zorku, Pavol intenzívne myslel na svoju drahú polovičku. „Tak som si vyhľadal Gábora a stiahol sa mi zadok. Asi žiarlim, myslím, že by sa to Renate určite páčilo, žiť v prepychu.“ Monika ho ale upokojila: „Tak toho sa ja vôbec nebojím, Gábor má rád blondínky.“

Už to nemôžem vydržať

Monikine prvé prianie v zmene režimu bolo skôr poďakovaním Maruške, ktorú chcela vziať na spoločné nákupy. „Najväčšia zmena bude asi to, že odídem, pretože už bez malej nemôžem vydržať,“ oznámila Monika prekvapenej rodine a dodala chláchlivo: „Nemyslela som si prvý deň, že by som sa mohla mať tak dobre, lepšieho ‚manžela‘ som asi nemohla dostať.“ Poslednú noc si priala stráviť v hoteli.

Pred odchodom s Maruškou vyrazili na nákupy. Vďačná náhradná mamička sa jej rozhodla kúpiť všetko, na čo si len ukázala. Darčeky pritom dostali aj chlapci. Pavlovi to však veľmi radosť neurobilo: „To je blázon tá ženská. Šialenec,“ hneval sa.

Domácnosť pofrčí podľa mňa

Hneď v úvode stretnutia medzi ôsmimi očami Monika rozptýlila Renatine obavy: „Zvládla som to myslím úplne v pohode. Deti sú úžasné a hlavne tvoja dcéra je veľmi dobrá a klobúk dole pred tým, čo všetko robí.“ Radosť Renate však neurobilo zistenie, že psy sa kvôli Monike zatvárali do klietky. „Pes je síce zviera, ale rozhodne nepatrí do klietky,“ udrela vyčítavo na svojho manžela.

image

Státisíce followerov sú fuč. Pozri si, ktoré osobnosti okrem Javorčekovej prišli o svoje instagramové účty

Druhej žene, ako sa dalo čakať, vyčítala neustálu prítomnosť babičky. „Malú som si pochovala len raz jedinkrát. Nesmela som ju prebaliť, nakŕmiť, povoziť, uspať, vykúpať, absolútne nič… To bol tvoj nápad?“

„Neviem nechať svoju dcéru niekomu, koho nepozná a koho nepoznám ani ja,“ vysvetľovala Monika. Následne priznala, že v českej domácnosti nebolo čisto podľa jej predstáv a zvlášť tri psy existujúce v jednom byte s malými deťmi jej neprišli v poriadku.

Následne si vzal slovo Pavol. „Ešte by som ťa chcel poprosiť, aby si sa upokojila,“ oslovil svoju ženu. „Ja som pokojná. Pod podmienkou, že ako je to u nich podľa Gábora, tak naša domácnosť bude frčať podľa mňa,“ znela odpoveď.

Prekvapivo krátke a pokojné stretnutie tým bolo na konci. Po návrate domov sa obe rodiny zhodli, že meniť sa u nich nebude nič.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:21