Koliesko ide k zemiBrainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

V bratislavskej krčme sa stretávali konšpirátori, mesto ju dnes zrovnalo so zemou. S okolím Račianskeho mýta má veľké plány

Miroslav Kamody09.03.2023., 11:44h

Koliesko lákalo polohou v parku na Račianskom mýte, lacným alkoholom aj prítomnosťou predstaviteľov konšpi scény. Známy bratislavský pajzel bude o pár hodín definitívne minulosťou.

Lajkuj Brainee.sk na

Koliesko bezpochyby patrilo k najlegendárnejším bratislavským pajzlom. Aj preto sme ho v minulosti osobne navštívili a zaradili do nášho zoznamu neslávne známych podnikov v hlavnom meste.

image

Kultové bratislavské pajzle: V centre máš za pár eur problém odísť po svojich, stretneš tu aj „hviezdy internetu“

Obľúbené miesto konšpirátorov

„Ako pri väčšine sídliskových krčiem, aj tu sa stretáva naozaj rôznorodá societa ľudí, a stretnúť tu môžeš dokonca členov neslávne známeho hnutia Občiansky tribunál,” písali sme pred približne pol rokom.

Pivo si si tu mohol kúpiť za približne 1,50 eura, no v najväčšou pravdepodobnosťou si ho musel vypiť na terase, pretože vnútorný priestor mal značne obmedzenú kapacitu. Aby toho nebolo málo, ak si mal šťastie, stretnúť si tu mohol aj postavičky konšpirátorskej scény, ako napríklad Ferko hasič.

image

Kultové bratislavské pajzle.

Forsquare, Facebook/Prezident

Dnes ráno však obyvateľov v okolí parku na Račianskom mýte zobudil zvuk ťažkých strojov, ktorý legendárne Koliesko definitívne posielajú k zemi. Dôvodom je rekonštrukcia celého parku.

Od správcu detských ihrísk až po pajzel

„Prvým krokom postupnej revitalizácie priestoru Račianskeho mýta je odstránenie budovy, v ktorej sídlil bufet ‚Koliesko‛. Budova bola v roku 1970 postavená pre správcu detských ihrísk, no od roku 1994 bola prenajímaná a slúžila ako bufet. Sanácia budovy je len prvým krokom pre nový život na Račianskom mýte,“ informovala včera na sociálnej sieti mestská časť Nové Mesto.

image

Koliesko ide k zemi

Brainee/Miroslav Kamody

Samotné rekonštrukčné práce v oblasti majú byť vo výške 1,6 milióna eur a naplno sa majú rozbehnúť ešte pred letom. V prvej fáze projektu revitalizácie sa ráta s multifunkčným ihriskom, stojanmi na bicykle, pitnou fontánou, hojdacími sieťami či s fitness prvkami.

Nasledovník až o pár rokov

„Uvedomujeme si význam Račianskeho mýta. Chceme z neho vytvoriť funkčný priestor, ktorý vyhovuje potrebám 21. storočia aj z pohľadu kvality životného prostredia,“ informovala mestská časť.

Ako však bratislavské Nové Mesto dodalo, služby, na ktoré sú obyvatelia roky zvyknutí, však ostanú zachované - zatiaľ v dočasnom priestore. „O definitívnej podobe a funkciách nasledovníka bufetu „Koliesko“ budú rozhodovať samotní obyvatelia a návštevníci okolia v najbližších rokoch,“ dodala mestská časť v príspevku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:31