AthosUnsplash/Алексей Simonenko
StoryEditor

Celé desaťročia bez iného pohlavia. Toto je bizarný príbeh muža, ktorý zomrel bez toho, aby videl jedinú ženu

kam16.01.2023., 16:00h

Mihailo bol zrejme jediným mužom, ktorý nikdy nevidel žiadnu ženu. Takto dokázal prežiť neuveriteľných 82 rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj keď dnes už máme takmer neobmedzené možnosti, predsa len v našich životoch zrejme budú veci, ktoré nikdy neuvidíme. Pre niekoho to možno bude Eiffelova veža, pre iného Grand Canyon a pre ďalšieho zase korytnačky na Galapágach. 

Ako však píše portál LadBible, bizarný príbeh Mihaila Tolotosa ukazuje, že to môžu byť omnoho bežnejšie veci, ktoré ľudia v minulosti nemohli vidieť. Napríklad - on za celých 82 rokov svojho života nevidel ženu.

image

Mnísi v Thajsku užívali pervitín a museli podstúpiť liečbu. Zostal po nich prázdny chrám

Kláštor na hore Athos

Zomrel tak bez toho, aby na vlastné oči čo i len z okna videl prechádzať opačné pohlavie. Dnes sa však už nedozvieme, čo si Mihailo predstavoval pod pojmom „žena“, pretože zomrel už pomerne dosť dávno.

Predpokladá sa, že Tolotos sa narodil niekedy v roku 1856. Krátko potom, čo ho jeho matka porodila, žiaľ zomrela a zanechala ho ako sirotu. Novorodenca si preto adoptovali pravoslávni mnísi v kláštore na hore Athos v Grécku, kde ho vychovali ako svojho.

Ako vyrastal, Tolotos žil podľa prísnych pravidiel platných v tejto oblasti. Jedným z nich bolo aj to, že tam nie sú povolené žiadne ženy. Toto pravidlo platilo stovky rokov a v podstate platí dodnes. Bolo teda nereálne, aby Mihailo vo svojom domove stretol opačné pohlavie.

image

Kláštor

Unsplash/Peter Herrmann

Oblasť nikdy neopustil

Samozrejme, kedykoľvek sa mohol vydať do sveta a veľmi jednoducho nejakú nájsť pri prechádzaní dedinami či mestami. On to však neurobil a údajne nikdy Athos neopustil. 

O existencii žien sa dozvedel od rovesníkov či prostredníctvom opisov v knihách, no v reálnom živote žiadnu na vlastné oči nevidel. Tolotos, zdanlivo nikdy zvedavý, pokračoval vo svojom živote až do roku 1938, keď zomrel vo veku 82 rokov.

Veľkolepý pohreb

Tu však tento bizarný príbeh ani zďaleka nekončí. Na oslavu jeho bizarného úspechu, ak to tak vôbec môžeme nazvať, sa mu dostalo veľkej pocty. Tolotos mal špeciálny pohreb za účasti všetkých mníchov žijúcich na hore Athos.

image

Stručná história hygienických návykov: Kto sa umýval, bol hriešny. Panovníci vykonávali potrebu aj za skriňami

Verili totiž, že bol jediným mužom na celom svete, ktorý zomrel bez toho, aby na vlastné oči vedel, ako vyzerá žena. Správa o tomto zdanlivom prvenstve bola opísaná v novinovom článku, ktorý poznamenal, že Mihailo nikdy nevidel ani auto, film či lietadlo. A pravdepodobne už nikto neprežije rovnaký život ako on.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 04:31