Svetoznáma letecká spoločnosť po 20 rokoch zmenila uniformy. Po novom sú navrhnuté pre nebinárnu posádku.Facebook/british Airways/
StoryEditor

Svetoznáma letecká spoločnosť po 20 rokoch zmenila uniformy. Po novom sú navrhnuté pre nebinárnu posádku

Michal Čiernik06.10.2023., 10:00h

Minulý rok British Airways uvoľnila pravidlá týkajúce sa prísnej politiky uniforiem, aby bola rodovo neutrálna. Umožnila mužským pilotom a posádke nosiť make-up a kabelky. Tento rok v tomto trende pokračovala a predstavila nové uniformy pre nebinárnu posádku.

Lajkuj Brainee.sk na

Elegantný nový vzhľad, navrhnutý britským módnym návrhárom Ozwaldom Boatengom, zahŕňal variantu s „modernou kombinézou“, sukňou a nohavíc pre ženy a trojdielny oblek šitý na mieru pre mužov s nohavicami bežného a úzkeho strihu. 

British Airways ohlasovala uvedenie na trh ako ‘označenie novej éry‘ pre leteckú spoločnosť, píše Daily Mail.

Medzi prvými, ktorí sa s novou uniformou pochválili bol nebinárny zamestnanec Bradley Gibbons, ktorý je tvárou LGBTI+ komunity britskej aerolínii. 

Prešli špeciálnymi testami

Letecká spoločnosť prvýkrát predstavila novú uniformu v januári a vtedy uviedla, že Boateng si dal veľmi záležať pri „navrhovaní skutočne originálnej kolekcie, pričom sa inšpiroval leteckou spoločnosťou, jej ľuďmi a umením lietania“.

Nové uniformy boli testované v náročných skúškach odolnosti dlhých päť rokov. Boateng vyvíjal kolekciu od roku 2018 s „extrémnou starostlivosťou“, prezrádza letecká spoločnosť. Dokonca si údajne vyskúšal niekoľko úloh na letisku, aby pochopil, ako musí uniforma fungovať pre každú prácu, a zaistil „moderný britský štýlový vzhľad“ s vysoko kvalitnými, pružnými tkaninami.

image

Svetový pohár v plávaní transrodových osôb je zrušený. Do súťaže sa totiž nikto neprihlásil

Viac ako 1 500 členov posádky v celej leteckej spoločnosti sa zúčastnilo 50 workshopov, ktoré pomohli zabezpečiť vhodnosť odevov, od dizajnérskych dielní až po spätnú väzbu prototypov a skúšky odevov. British Airways hovorí, že tieto workshopy pomohli „vytvoriť ikonickú kolekciu, ktorá obstojí v skúške času“.

„Sme hrdí na všetkých našich kolegov v British Airways a zaviazali sme sa k inkluzívnemu pracovnému prostrediu,“ povedala letecká spoločnosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 20:56