Influencerka Kylie Jenner (27).Instagram/popupdatesdaily/
StoryEditor

Krása, ktorou sa oháňajú, je len ilúzia. Takto vyzerali celebrity pred tým, ako si ľahli pod nôž

Sarah Dobiašová16.10.2024., 15:00h

Každý deň sme na sociálnych sieťach zaplavení perfektnými fotkami influencerov, modeliek a celebrít s dokonalými postavami a tvárami, ktoré vyzerajú bezchybne. Mnoho dievčat si tým vytvára svoj vysnívaný ideál krásy.

Lajkuj Brainee.sk na

Tento neustály príval "dokonalosti" spôsobuje, že mnohé mladé ženy začínajú o sebe pochybovať. Každá drobná nedokonalosť sa zrazu javí ako obrovský problém. Obrazy ideálnych celebrít, ktoré nás obklopujú online, v nás vyvolávajú pocit nedostatočnosti a nedokonalosti. Naša spoločnosť sa čoraz viac zameriava na vonkajší vzhľad, a to vedie k rastúcemu tlaku na dosiahnutie "dokonalého" tela.  

Plastické operácie sa stali bežnou súčasťou spoločnosti. Mnohé dievčatá sú ochotné podstúpiť zákroky, aby sa priblížili k svojim idolom. 

image

Taylor Swift je najhoršia spomedzi celebrít. Jej lietadlo vyprodukovalo 1200-krát viac emisií ako bežný človek za rok

Čo si však treba uvedomiť je fakt, že aj tieto "dokonalé" tváre a telá prešli mnohými úpravami – či už chirurgickými, alebo digitálnymi na sociálnych sieťach. Kým sa snažíme priblížiť k nejakému ideálu, zabúdame na to, že krása je subjektívna a dokonalosť neexistuje. 

Preto prestaň o sebe pochybovať. Miluj sa taká, aká si – aj s malými chybičkami krásy, pretože práve tie nás robia jedinečnými a výnimočnými. V našej galérii si môžeš pozrieť vzhľad celebrít pred a po plastických operáciách, ktoré sa dnes považujú za ideál krásy. Tento pohľad odhaľuje pravdu a búra mýtus o "dokonalosti".

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. október 2024 12:32