Karolína Shawty@katarinaslesar/
StoryEditor

Influencerka Karolína Shawty: Ľudia o mne nevedia, že dokážem uloviť rybu či založiť oheň

Vanessa Parašínová13.05.2024., 13:00h

Móda je mojou súčasťou. Najviac ma inšpiruje Kim Kardashian, ktorej celý tím followujem na Instagrame, prezradila pre Brainee Karolína.

Lajkuj Brainee.sk na

Fashion influencerku Karolínu Shawty sledujú na jej sociálnych sieťach desiatky tisíce ľudí, pre ktoré tvorí pravidelne kontent spätý najmä s inšpiráciami na outfity, s haulmi či módnymi trendami.

V našom rozhovore sa dozvieš ako pristupuje influencerka k vysokej škole, čo pre ňu znamená kamarátstvo s Biankou Rumanovou, či akému módnemu trendu nedokáže prísť na chuť.

Momentálne si v piatom ročníku na vysokej škole a o pár týždňov ťa čakajú štátnice. Veľa influenceriek kvôli práci na sociálnych sieťach na štúdium zanevrie. To očividne nie je tvoj prípad...

Pre mňa osobne bolo štúdium vždy na rovnakom mieste ako práca. Už od mojich začiatkov pôsobenia na sociálnych sieťach som vedela, že školu dokončím. Je môj osobný cieľ, ktorý si chcem splniť.

Nie je občas náročné skĺbiť influencerstvo s učením sa do školy? Čo udržiava tvoju motiváciu?

Musím priznať, že som dlho hľadala balans, aby som sa dokázala dostatočne venovať obom odvetviam. Veľakrát sa stalo, že som si musela zbaliť veci a prezliekať sa v aute, aby som mohla pár hodín pred vyučovaním točiť obsah a následne sa zúčastniť prednášky. Vždy ma motivovala zásada, ktorú ma naučili moji rodičia a tou je, že „všetko sa dá, len treba chcieť“.

image

Barmanka v klube na intrákoch: Chodia k nám aj starší páni, ktorí skúšajú šťastie u študentiek

Koľko hodín denne venuješ sociálnym sieťam?

Tým, že mám stále aj školské povinnosti a momentálne sa učím na štátnice, netrávim na sieťach väčšinu svojho dňa, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

image

Pre Karolínu je móda spôsobom sebavyjadrenia sa.

@katarinaslesar/

Keď nie u seba doma, kde v Bratislave sa ti najlepšie pripravuje do školy?

Som ten typ študentky, ktorá sa nedokáže učiť v kaviarni, alebo na iných verejných miestach plných ľudí. Musím mať okolo seba ticho, pokoj a pohodlie svojho domova.

Čomu sa chceš po skončení štúdia venovať?

Primárne by som sa chcela venovať tvorbe obsahu na sociálne siete, ale zaujímam sa aj o iné oblasti, ako je napríklad event management. V ňom som absolvovala certifikovaný kurz a aj popri štúdiu, som načerpala praktické skúsenosti počas svojej ročnej stáže v Prahe.

Nedávno si oslávila svoje dvadsiateštvrté narodeniny. Dala si si do ďalšieho roka tvojho života nejaké predsavzatia?

Áno, chcela by som prestať vnímať niektoré veci príliš vážne, vďaka čomu, by som sa menej stresovala a žila s väčšou ľahkosťou. Vždy sa nakoniec všetko vyrieši, niekedy stačí nechať veci plynúť a užívať si ten proces.

image

Na Karolíninej oslave nechýbali známe slovenské influencerky.

Archív Karolíny Shawty/

Tvoja veľkolepá oslava s vlastným fotografom či výmenou niekoľkých outfitov sa u niektorých nestretla s pochopením a označili ťa za neskromnú. Čo si o tom myslíš?

V podstate od roku 2019 som nemala možnosť narodeniny osláviť tak, ako by som si priala, pretože sa buď kvôli pandémií nedalo, alebo som bola zrovna odcestovaná. Tento rok som sa to sebe a svojim blízkym rozhodla vynahradiť a hlavným cieľom bolo, aby sme si to spolu všetci užili. To, či sa to niekomu zdalo neskromné, je podľa mňa uhol pohľadu. Moje oslavy nie sú iba o mne samej, svojich hostí som obdarovala aj ja, personalizovaným darčekom pre každého.

Móda je súčasťou mňa, čiže viacero slávnostných outfitov asi nikoho z prítomných neprekvapilo. Užili sme si každú sekundu oslavy a všetky spomienky máme zvečnené na parádnych fotkách, čiže som vo finále nadmieru spokojná a nič by som nemenila.

Už dlhé roky si blízka kamarátka s Biankou Rumanovou. Ako ste sa spoznali? Sadli ste si hneď od prvého momentu?

Spoznali sme sa v roku 2015, keď ju zaujali moje dlhé vlasy až pod zadok a zavolala ma pre ňu fotiť. Spomedzi ostatných dievčat, sme si od prvej sekundy rozumeli a odvtedy ma sprevádza pri všetkých mojich životných míľnikoch, akou bola úspešne zvládnutá maturitná skúška či vysoká škola, ale aj situáciách ako zlomené srdce z prvej lásky. Vnímam ju ako svoju staršiu sestru a nebojím sa prísť si k nej po radu.

Čo je prvá vec, ktorú si všimneš na inom človeku?

Na každom človeku si všímam iné črty, zaujme ma však niečím svojským. Extravagantné účesy, široký úsmev na tvári alebo seba prezentácia skrz oblečenie. Nedokážem vybrať iba jednu konkrétnu vec.

Si známa tým, že si veľmi ideš módu. Kde zbieraš inšpiráciu na skladanie outfitov? Podnecuje ťa niekto zo zahraničia?

Moja najväčšia inšpirácia v móde je jednoznačne Kim Kardashian. Na Instagrame sledujem celý jej tím, od make-up artistu až po stylistku.

image

Kim K ju inšpiruje nielen v obliekaní, ale i líčení.

@katarinaslesar/

Všimli sme si, že máš v obľube dizajnérske kúsky. Zájdeš si však sem tam napríklad aj do sekáčov, alebo to nie je tvoja šálka kávy?

Jasné! Milujem nakupovanie v sekáčoch, baví ma „lov“ na veci, pretože nikdy neviem, čo vlastne nájdem. Veľa vecí hľadám na Vintede, pretože je to pohodlný spôsob kupovania kúskov z druhej ruky. Zároveň, ho používam aj pri predaji vlastného oblečenia, pretože si každé tri mesiace triedim šatník a zarobené peniaze investujem naspäť do módy.

image

Dobrodruh Martin z projektu Kam po Slovensku: Počas stanovačky v lese okolo nás pobehovala žena, ktorá utiekla z blázinca

Aký je tvoj najdrahší kúsok oblečenia v šatníku? Koľko ťa vyšiel a akú najväčšiu sumu by si bola ochotná minúť za vec, ktorá by sa ti naozaj páčila?

Snažím sa prezentovať svoj šatník v rôznych cenových reláciách, aby si tam našiel to svoje naozaj každý – od sekáčov až po high fashion značky. Z toho dôvodu neuvádzam ceny, aby si niekto nemyslel, že si módu nemôže dovoliť, pretože tá je naozaj pre každého. V budúcnosti by som bola ochotná dať za kúsky od značiek ako sú Chanel a Hermès, vyššiu čiastku, pretože ich hodnota neustále stúpa a ide o výhodnú investíciu.

Keďže miluješ módu a nakupovanie, nerozmýšľala si niekedy nad účasťou v Nákupných maniačkách?

Za nákupnú maniačku by som sa určite označila, raz ma v tejto relácií možno uvidíte, momentálne sa však sústredím na iné veci.

Aký je podľa teba zatiaľ najhorší módny trend?

Pri trendoch mám otvorenú myseľ, pretože vedia prekvapiť a sama som niektorým prepadla. Medzi ne patria napríklad baleríny a leopardí vzor, o ktorých som si myslela, že na seba nikdy neoblečiem. Keby si mám však vybrať, zatiaľ som neprišla na chuť trojštvrťovým nohaviciam.

Niektorí možno nevedia, že už niekoľko rokov tvoríš pár s hudobníkom Tiscim. Aké je to byť priateľkou rapera?

Áno, už sú to štyri roky, čo spolu tvoríme pár. Ako priateľka rapera, som prijala fakt, že má veľa pozornosti od žien a preto je vo vzťahu veľmi dôležitá dôvera. Zároveň, to vie byť aj zábava a spoločne si užívame koncerty, festivaly a mám možnosť spoznávať iných ľudí z brandže a vidieť do zákulisia hudobnej tvorby.

image

Influencerkin Instagram je plný inšpirácií na štýlové outfity.

Archív Karolíny Shawty/

Je niečo čo naozaj rada robíš a mnohí to o tebe nevedia?

Väčšina ľudí o mne nevie, že ma rodičia celé detstvo brali do prírody a doteraz viem postaviť stan, založiť oheň, rozoznať jedlé huby od jedovatých či chytiť rybu. Rada sa k nim pridám na tieto výlety aj v súčasnosti.

Aká by bola tvoja reakcia, keby si sa jedného dňa zobudila a tvoja fotka by bola na titulke najznámejšieho módneho časopisu?

Pustila by som si na celý byt pesničku od Lucu Brassiho10x „Mama I did it“ ! (smiech)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. jún 2024 10:41