Muž vypestoval zombie hubu z vlastnej krvi a kože.Tiktok/southernspore/
StoryEditor

Muž vypestoval zombie hubu z vlastnej krvi a kože, ktorá bola aj v The Last of Us. Následne ju ochutnal a vychválil

Michal Čiernik03.11.2023., 08:00h

Tiktoker si vymyslel naozaj netradičný kontent, ktorým sa snažil osloviť divákov. Z vlastnej kože a krvi vypestoval hubu Cordyceps, ktorú preslávila zombie séria The Last of Us. Výtvor následne zjedol.

Lajkuj Brainee.sk na

Huba Cordyceps je základom čínskej medicíny už viac ako 1500 rokov a nedávno sa stal ústredným bodom zombie apokalypsy v populárnej adaptácii videohry The Last of Us.

Mladý tiktoker s prezývkou Southernspore však najnovšie divákom ukázal, ako z tejto huby pripraviť nechutné občerstvenie.

Nechutný experiment

Milovník húb, ktorého skutočné meno je Jacob Riley Hood, si odobral vlastnú krv a použil natrhanú zrohovatenú kožu z dlaní ako substrát, na ktorom vypestoval svoje vlastné „zombie huby“.

Potom, čo cordyceps vyrástol na stvrdnutý puk mycélia (štruktúra hýf podobná hubovým koreňom), do veľkosti a vzhľadu strašidelnej kokosovej makrónky, Hood ho rozrezal a skúmal. Kúsok svojej odumretej kože infikovanej hubami dal dokonca pod mikroskop, aby divákom ukázal „hyfy“ (rozvetvené vláknité štruktúry) cordycepsu.

Prekvapivo sladká chuť

A ako pravý „vedec/pestovateľ“ musel plody svojej práce samozrejme aj ochutnať. Nechutne vyzerajúci experiment však podľa jeho slov nechutil až tak zle. „Neprehltnem to, ale je to zvláštne sladké. Je to celkom dobré,“ povedal. „Zaujímalo by ma, ako sa táto chuť porovnáva s normálne pestovaným cordycepsom,“ dodal vo videu svojim fanúšikom.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

„Určite by som to urobil znova,“ dodal Hood na záver, aj keď nabudúce už nemá v pláne použiť vlastnú krv. „S najväčšou pravdepodobnosťou by bolo jednoduchšie urobiť to so zvieracou krvou. Kosti a mäso by tiež boli zaujímavým experimentom,“ dodal na záver.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 14:57