Taylor Swift svojim celosvetovým turné zarobí stovky miliónov.Taylor Swift/twitter/
StoryEditor

Maratón na pódiu, surprise songs a Oscar de la Renta. Aj takto vyzerá už teraz rekordné The Eras tour Taylor Swift

Zuzana Šuvadová04.07.2023., 13:30h

Speváčka zatiaľ avizovala 115 vystúpení po celom svet – postupne, aj v Európe, podľa záujmu fanúšikov pridáva koncerty, konečný počet teda ešte nie je známy.

Lajkuj Brainee.sk na

Taylor Swift zahájila svoje turné 17. marca, na štadiónoch bude vystupovať do 17. augusta 2024. The Eras Tour už teraz zlomilo niekoľko rekordov. 

Fanúšikovia sa idú pretrhnúť – a to doslova. Napríklad v Austrálii boli všetky pridané koncerty vypredané za necelé dve hodiny. Už teraz sa pošuškáva, že Taylor bude slávnejšia ako Michael Jackson. Otváracia show v Glendale v USA trvala tri hodiny a pätnásť minút, počas ktorých predviedla skladby zo všetkých desiatich albumov. 

A čo tie rekordy? Tak napríklad za jediný deň predala viac ako 2,4 milióna lístkov. Priemerná cena lístka sa pohybuje okolo 215 dolárov (ale všetci swifties vedia, že to môže byť oveľa viac). 

image

Zo superstar komodita: Fanúšik predáva dažďovú vodu, ktorá napršala počas koncertu Taylor Swift

Keďže počas pandémie covidu-19 nemohla robiť turné, The Eras Tour vníma ako podporu všetkých svojich doterajších albumov, vrátane posledného Midnights. Má tak na výber z viac ako 200 skladieb. Napokon sa rozhodla pre 44 piesní a z hudobného vystúpenia spravila doslova maratón – tri a pol hodiny tancuje, spieva, behá. Napriek tomu, že média zverejnili kompletný zoznam skladieb, ktoré môžu fanúšikovia očakávať, Taylor Swift chce svoje publikom aj prekvapiť a do každého vystúpenia zakomponuje takzvanú surprise song – vždy je iná. Niekedy sú aj dve.

Odetá do luxusu

Počas koncertu vystrieda niekoľko outfitov od značiek ako Versace, Roberto Cavalli či Oscar de la Renta. Špeciálnym hadím kostýmom odkazuje na udalosť, keď jej neprajníci zaplavili sociálne siete emotikonmi hadov. Týmto chce svojim fanúšikom povedať, že: „aj keď vás niekto na sociálnych sieťach uráža, a aj keď na to veľa ľudí naletí, je len na vás, či vás to skutočne porazí.“

Taylor je skutočne v kurze, dôkazom je aj napríklad Nový Zéland – ktorý pridal špeciálne lety do Sydney a Melbourn na dni, kedy bude americká speváčka v mestách vystupovať. 

Pollstar odhaduje konečný hrubý zisk samotného turné na približne 1,4 miliardy dolárov. Mohlo by tak prekročiť historickú hranicu 1 miliardy dolárov. Forbes predpovedá, že Taylor zarobí najmenej 570 miliónov dolárov, čím by prekonala rekord v najlepšie zarábajúcom ženskom turné všetkých čias. Aktuálne tento rekord drží Madonna so 407 miliónmi dolárov, ktoré zarobila za turné Sticky & Sweet v rokoch 2008 – 2009. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 10:13