Americká youtuberka klamala o kulte pre sledovanosťAlyx Weiss/Instagram
StoryEditor

Youtuberka desí svojich fanúšikov. Popísala skúsenosti s kultom, vraj jej z hlavy niečo vysali

Mladá youtuberka v jednom zo svojich podcastov popísala skúsenosti s jedným z amerických kultov. Následne na viac než štvrť roka zmizla a fanúšikovia sa o ňu začali báť.

Lajkuj Brainee.sk na

V poslednej dobe sú na sociálnych sieťach populárne rôzne náboženské témy a mnoho debát vzbudzujú rôzne sekty a kulty. Youtuberka Alyx Weiss minulý rok zdieľala vo svojom podcaste skúsenosť s jedným z kultov a následne vtipkovala, že sa k nemu pridá. Neskôr prestala prispievať na sociálne siete a jej sledujúci sa báli, že je nezvestná a niekto ju z kultu uniesol. Teraz sa po niekoľkých mesiacoch vrátila, píše sa na portáli antiyoutuber.cz.

Zvláštna pani

Alyw Weiss vystupuje na sociálnych sieťach pod prezývkou @ayydubs a vo svojej tvorbe sa poslednú dobu zameriava predovšetkým na podcasty. Poslednú epizódu zverejnila v polovici decembra. Popísala v nej, že vyrazila na lekciu meditácie v Kalifornii. Odkaz na udalosť našla v aplikácii pre vyhľadávanie akcií v jej okolí. V epizóde sa zverila, že prišla na odľahlé miesto, kde nikto nebol. 

image

YouTuber klamal: S lietadlom havaroval kvôli sledovanosti. Priznal sa, teraz mu hrozí basa

„Nikto okolo nebol a zrazu ma vydesila pani, ktorá stála asi dvadsať metrov odo mňa a nehýbala sa. Len sa pozerala,“ popisuje Weiss. Žena mala na sebe údajne bielu špicatú čapicu a vôbec nerozprávala. Keď ju influencerka požiadala, aby ju nasmerovala na lekciu meditácie, bez slov jej len naznačila, nech ide za ňou. Weiss následne z miesta utiekla a v podcaste popísala, že je presvedčená, že išlo o nejaký kult. Vraj ju celý zážitok síce vydesil, ale aj zaujal. 

Zmizla, chcela si dať pauzu

Týždeň po tom, čo zverejnila epizódu, zo sociálnych sietí zmizla a prestala pridávať akékoľvek príspevky. Jej sledujúci sa o ňu začali po čase báť a mysleli si, že je nezvestná, nezdieľala totiž žiadny príspevok viac než štvrť roka. Mnohých z nich tiež napadlo, že by sa k spomínanému kultu mohla pridať. „To nám ani nikto nepotvrdí, že je Alyx v poriadku? Už to trvá naozaj dlho,“ komentovala jedna zo sledujúcich.

Teraz sa Weiss po dlhej dobe vrátila a nahrala na Youtube video, v ktorom sa sledujúcim zverila, čo posledné mesiace robila. Vraj potrebovala pauzu a nevedela, čo vlastne chce so svojím životom robiť. Zároveň tvrdí, že o kulte v podcaste hovorila naschvál. Myslela si totiž, že by tomu mohli fanúšikovia uveriť a mohla by získať vyššiu sledovanosť. 

V dobe, kedy sa rozhodla dať si pauzu, vyrazila na organizovaný pobyt do divočiny v Peru. Vo videu nadšene opisuje, že niekto nemôže pochopiť, čo tam prežila a ako ju to zmenilo k lepšiemu. Zároveň vraj jedli jedlo bez chuti a v niektorých momentoch by dala čokoľvek za to, aby si mohla dať aspoň kura. 

Sledujúci si ale začali všímať, že niečo nie je úplne v poriadku. V jednom z videí totiž ukázala, že na jej izbe bol zvonku zámok. Vnútri ale nebol. Zároveň tiež tvrdila, že sa cíti, že medzi svojich priateľov už nezapadá a skratka je úplne iná. V jednej chvíli tiež začala opisovať, že ju niekto na pobyte chcel vysať niečo zlé z hlavy. To znamená, že jej priložil ústa na temeň hlavy a následne začal okamžite vracať. Vraj sa potom začala cítiť úplne inak. 

To a mnoho ďalšieho fanúšikov Weiss znepokojuje. Myslia si totiž, že na jej rozprávaní niečo nesedí a jej zážitky sú prinajmenšom zvláštne. Mnohí z nich si tak myslia, že sa predsa len k nejakej sekte pridala, len o tom ešte nevie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 01:14