Met Gala v New Yorku so sebou už tradične nesie kontroverzie ruka v ruke s vrcholom svetovej módy.Twitter/brainee X Canva/
StoryEditor

GALÉRIA Outfit Lil Nas X nazvali nechutným, Jared Leto prišiel ako obrovská mačka a Doja Cat mala ušká s mačacím ňufákom

mor02.05.2023., 11:00h

Tohtoročnou témou galavečierku bolo „Karl Lagerfeld: Línia krásy“ na poctu zosnulému nemeckému módnemu návrhárovi, ktorý zomrel v roku 2019. Téma priniesla na Met Gala rozruch a kontroverziu, v neposlednom rade aj preto, že červený koberec nebol vôbec červený, ale vyzeral skôr ako vytlačená Colgate zubná pasta.

Lajkuj Brainee.sk na

Svetovo úspešného hudobníka Lil Nas X nazval troll na Twitteri nechutným, čím poukazoval na kostým, v ktorom spevák prišiel. Bol od hlavy po päty pokrytý lesklými kamienkami, na tvári mal masku a jeho koža mala striebristý nádych. Pripomínal trochu Doja Cat z januárového Paris Fashion Week, ktorej koža bola karmínová červená a posiata tridsiatimi tisícami Swarovskými kryštálmi; ľudia na internete si z nej vtedy robili srandu, že zosobňuje navretý hemoroid.

Včera sa v New Yorku stretli najväčšie celebrity planéty a spolu kráčali po červenom koberci v Metropolitnom múzeu umenia. Každý, kto niečo znamená, sa uchádzal o pozvanie na každoročné podujatie s tohtoročnou témou, ktorá bola vybratá ako pocta zosnulému Karlovi Lagerfeldovi. Táto ikona módneho návrhárstva zomrela v roku 2019. Návrhár pôsobil celé desaťročia ako kreatívny riaditeľ Chanelu, uvádza sa na magazíne Unilad

Niektorí prišli v šatách značky Chanel, ktoré nosili pre Karla v predchádzajúcich kampaniach, zatiaľ čo iní si urobili svoje vlastné. Lil Nas X však svojím odvážnym vzhľadom určite mnohým zdvihol obočie.

Spevák sa na koberci vo farbách zubnej pasty objavil v striebornej spodnej bielizni, dokonca aj jeho koža bola strieborná a, samozrejme, aj vo svojich povestných vysokých opätkoch na platformách. Jeho tvár a hornú časť tela zdobili​ kryštály a maska.

Jared Leto sa na Met Gala ukázal v obrovskom mačacom kostýme, pričom až keď odhalil hlavu, ukázalo sa, o koho ide. Zatiaľ čo niektoré známe tváre prispôsobovali svoje kostýmy k danej téme, iné zašli o krok ďalej a obliekali sa ako Choupette, legendárna mačka módneho návrhára.

Tá sa na gala večierku síce nenachádzala, avšak niektoré celebrity to vzali ako zelenú pre nápad, že budú oni sami reprezentovať Choupette svojimi outfitmi. Speváčka Doja Cat prišla oblečená tiež ako mačka, so svojím trblietavým oblečením a špeciálnym párom ušiek.

Najviac však vytŕčal Jared Leto, ktorého kostým nebol len inšpiráciou touto legendárnou mačkou, ale jej samotnou nadživotnou humanoidnou kópiou. Bolo dosť ťažké nechať si ujsť pohľad na niekoho v kostýme obrej mačky, ktorý si prekračoval cestu okolo radu kamier, ale nikto ešte presne netušil, kto sa skrýval pod bielym kožuchom.

Herec a hudobník si stiahol kostým obrovskej mačky, aby odhalil takmer úplne čierny outfit s trblietavými ramenami doplnený o plášť, ktorý vytváral dramatický efekt.

Speváčka Dua Lipa si na Met Gala obliekla šaty Chanel, ktoré si prvýkrát obliekla Claudia Schiffer v 90. rokoch. Ľudí tiež ohromil príchod rapperky Ice Spice, ľudia sa zabávali na tom, že celebrita sa nechala vyniesť z hotela zabalená v nepriehľadnej látke, aby skryla svoju identitu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:21