Adidasu hrozí strata takmer pol miliardy dolárov kvôli kontroverzných výrokoch Kanyeho Westa.Adidas/brainee X Canva/
StoryEditor

Adidas kvôli Kanyemu Westovi zrejme príde o pol miliardy. Tenisky, ktoré ležia na sklade, možno spália na popol

mor11.03.2023., 14:21h

Značka zvažuje možnosť značnej straty v prípade, že sa jej nepodarí predať raperom promované streetwearové tenisky. Kanye West sa však po niekoľkých škandáloch stal v spoločnosti značne nepopulárnym.

Lajkuj Brainee.sk na

Len niekoľko mesiacov po tom, čo Adidas ukončil obchodné partnerstvo s Kanye Westom, Washington Post informoval, že generálny riaditeľ Bjørn Gulden dal tento mesiac najavo, že spoločnosť možno nepredá svoje zásoby Yeezy. Podľa analytikov sa pritom hodnota tejto kolekcie odhaduje na 300 až 500 miliónov dolárov.

Značka príde o stovky miliónov

Minulý mesiac nemecký odevný gigant oznámil, že stále uvažuje o tom, ako zmeniť kolekciu Yeezy. Nech sa však stane čokoľvek, stále to bude mať obrovský vplyv na spoločnosť.

image

Veľké značky sa mu otáčajú chrbtom. S Kanye Westom rušia spolupráce obrovské firmy

Vo vyhlásení spoločnosť uviedla, že Adidas aj naďalej pokračuje v prehodnocovaní budúcich možností využitia svojich zásob Yeezy, tieto usmernenia už počítajú so značným nepriaznivým vplyvom predaja existujúcich akcií.

„Výnosy sa v tomto roku znížia približne o 1,2 miliardy eur a prevádzkový zisk približne o 500 miliónov eur,“ uvádza sa vo vyhlásení obľúbenej športovej značky. V tejto súvislosti Adidas očakáva, že v roku 2023 budú jeho tržby klesať vysokým tempom. 

image

Yeezy

Shannon Stapleton/Reuters

Spália ich?

Washington Post taktiež uviedol, že jednou z možností, ako sa zbaviť zostávajúcich zásob Yeezy, bolo „doslova ich spáliť“. Generálny riaditeľ však naďalej dúfal, že spoločnosť by mohla zmeniť značku a zároveň sa stať opäť ziskovou.

Dodal: „Som presvedčený, že postupom času Adidas opäť zažiari. Potrebujeme však nejaký čas.“ V októbri spoločnosť oficiálne prerušila vzťahy s kontroverzným raperom po tom, čo začal svoje antisemitské ťaženie na Twitteri.

image

Sága Twitter-West pokračuje. Musk dal raperovi opäť stopku

Adidas vtedy vydal vyhlásenie, v ktorom sa od rapera plne dištancovalo. „Adidas netoleruje antisemitizmus a akýkoľvek iný druh nenávistných prejavov.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:25