Povinnej vojenskej službe sa nevyhnú ani členovia celosvetovo známej kapely BTS.Twitter.com/raptv/
StoryEditor

Povinnej vojenskej službe sa nevyhne nikto. Výnimku nedostali ani členovia populárnej kapely

iDnes.cz18.10.2022., 15:00h

Členovia populárnej juhokórejskej popovej skupiny BTS nastúpia povinnú vojenskú službu v súlade s juhokórejskými zákonmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako prvého čaká odvod do armády najstaršieho člena kapely Kim Sok-čina (29), ktorý vystupuje pod umeleckým menom Jin. „Jin zruší na konci októbra 2022 svoju žiadosť o odklad odvodu a bude sa riadiť príslušnými procedúrami,“ oznámila manažérska spoločnosť HYBE s tým, že všetci ostatní členovia tiež absolvujú povinnú vojenskú službu. „Spoločnosť aj členovia BTS sa tešia na to, že sa po absolvovaní služby znovu okolo roku 2025 stretnú ako skupina.“

Podľa juhokórejskej ústavy musia muži v Južnej Kórei nastúpiť 18 až 21 mesiacov dlhú vojenskú službu, a to najneskôr počas 28. roku veku, uvádza iDnes.cz Významní hudobníci či športovci môžu požiadať o dvojročný odklad. Istí športovci ocenení na olympijských hrách či iných významných medzinárodných súťažiach, špičkoví hudobníci zaoberajúci sa vážnou hudbou alebo tanečníci v minulosti dostali výnimku alebo im bola služba skrátená, uviedla agentúra Reuters.

Niektorí juhokórejskí poslanci vyzývali, aby bola výnimka udelená aj členom BTS. Juhokórejský minister obrany v auguste spomenul, že pokiaľ členovia BTS narukujú do armády, pravdepodobne im bude umožnené pokračovať v ich hudobnej kariére a v prípade celosvetových turné sa budú môcť pridať k zvyšným členom skupiny. Muži, ktorým je udelená výnimka, sú z juhokórejskej armády prepustení po troch týždňoch základného výcviku. Zároveň je im udelená povinnosť absolvovať 544 hodín dobrovoľníckych prác a pokračovať najmenej 34 ďalších mesiacov vo svojej profesii, vďaka ktorej im bola výnimka udelená.

image

Nefunkčné zbrane, žiadny výcvik, topánky obrastené machom. Povolaný Rus opisuje chaos pri mobilizácii

Celosvetovo populárna kapela však nekončí. Investori, ktorí podporujú skupiny BTS, v utorok zvýšili svoje akcie až o 7,8 percent. Zdá sa, že trh povzbudila aj relatívne kratšia prestávka po tom, čo si spoločnosť vybrala rok 2025 ako potenciálny dátum návratu BTS ako skupiny. „Predaje z BTS nezmiznú. Individuálne aktivity členov, vydanie už natočeného obsahu a fotokníh a predaj starších albumov bude vysoko ziskový,“ povedal pre Reuters Ji In-hae, analytik Shinhan Investment Corp.

image

Fenomén menom Harry Styles: Myslím si, že každý, vrátane mňa, má vlastnú cestu, ako prísť k svojej sexualite

BTS, fenomén juhokórejskej popkultúry, sa od svojho debutu v roku 2013 stali celosvetovou senzáciou. Podľa Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu ich pozitívne hity a sociálne kampane zamerané na posilnenie mládeže katapultovali medzi najpredávanejších umelcov na svete v rokoch 2020 a 2021.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 17:45