Rigo sa v rokoch 1990 až 1992 sa zameriaval na ženy v Bratislave, Mníchove a Amsterdame.Tasr/vladimÌr Benko/
StoryEditor

Do histórie sa zapísal ako najbrutálnejší slovenský vrah a nekrofil. Zomrel Ondrej Rigo

pcTASR16.06.2022., 10:00h

V hľadáčiku mal vždy prízemné byty, k osamelým obetiam sa vkradol cez okná v noci alebo skoro ráno.

Lajkuj Brainee.sk na

V trenčianskej väznici zomrel v utorok sériový vrah Ondrej Rigo. Odsúdený bol na doživotie za vraždy ôsmich žien a maloletého chlapca. Jedna zo žien, na ktoré zaútočil, prežila. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk

Na rukách nosil ponožky 

Bratislavčan Ondrej Rigo v Holandsku, Nemecku a na Slovensku v rokoch 1992 - 1993 zavraždil osem žien a jedného maloletého chlapca. Väčšinu obetí aj pohlavne zneužil a okradol. Ranami do hlavy ich umlátil na smrť. 

V hľadáčiku mal vždy prízemné byty, k osamelým obetiam sa vkradol cez okná v noci alebo skoro ráno. Útočil počas ich spánku. Aby nezanechal odtlačky, na rukách nosil ponožky. Jeho najstaršia obeť mala 88 rokov. Napriek dôkazom a testom DNA sa k početným vraždám nikdy nepriznal, uviedla TASR.

image

Na smrteľnej posteli je každý sám za seba bez ohľadu na bohatstvo. Hovorí Jana, ktorá sa venuje umieraniu

Presná príčina úmrtia nie je známa

Po odpykaní si 25 rokov požiadal o podmienečné prepustenie. „Žiadosť odsúdeného o podmienečné prepustenie z výkonu odňatia slobody bola doručená Okresnému súdu Trnava 11. mája. Zatiaľ vo veci nenariadil termín verejného zasadnutia," vyjadrila sa koncom mája 2018 pre televíziu JOJ Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. Súd mu však nakoniec nevyhovel. 

Podľa informácií tvnoviny.sk mal vraj problémy so srdcom a istý čas bol hospitalizovaný. „Bude vykonaná anatomicko-patologická pitva, ktorá určí presné príčiny úmrtia. O udalosti boli vyrozumení príslušníci Policajného zboru v Trenčíne,“ informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská. ZVJS nebude vzhľadom na vyšetrovanie poskytovať bližšie informácie.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:24