StoryEditor

Ako zarábať na Instagrame? Influencerka Betka Saloňová prezradila, aké ponuky odmieta

Dominika Pacigová11.07.2021., 18:00h
Beth.sal prehovorila, že za jeden reklamný post si pýta 500-600 eur. Koľko berie za storky?
Lajkuj Brainee.sk na

Na Instagrame má viac ako 150-tisíc followerov, ponuky na spolupráce jej chodia denne, no nevie si predstaviť, že by sa živila len ako influencerka. Betka Saloňová otvára na sociálnych sieťach dôležité témy, podporuje LGBTI komunitu či mladých ľudí. O skúsenosti s hejtermi, bodyshamingu či pokrivenej realite sociálnych sietí sme diskutovali v rámci eventu BRAINEE Live s Betkou Saloňovou na Tyršáku. 

Nakupovanie followerov na Instagrame?

Mohlo by sa zdať, že byť influencerom nie je žiadna veda, keďže followeri sa dajú nakúpiť. Betka by však do toho nikdy nešla. „Z dlhodobého hľadiska to nie je udržateľné. Aj firmy si vyberajú na spolupráce ľudí, ktorí sú dôveryhodní, čiže sledujú pomer followerov, lajkov, komentárov či mieru angažovanosti. To všetko musí dávať zmysel,“ uviedla. 

Tvrdí však, že niektorí influenceri si followerov nakupujú. „Sú to často známi ľudia, ktorých možno sledujete aj vy. Dá sa to zistiť tým, že niekto má veľa followerov, ale napríklad málo komentárov pod fotkami,“ dodala.

Často dostáva nepríjemné správy 

Byť influencerkou je podľa nej skvelé, no nie je to jednoduché najmä z hľadiska nepríjemných správ či komentárov. „Často sa stretávam s tým, že ma niekto stalkuje z neznámeho profilu, a potom mi vynadá. Instagram je však pozitívny v tom, že sa naučíš nevšímať si nezmyselné hejty,“ vysvetlila.

Betka sa na Instagrame vyjadruje k rôznym témam. Už dlhší čas podporuje LGBTI komunitu či povzbudzuje mladých ľudí. „Môj Instagram má prínos pre jednotlivca. Je to kamarátske miesto pre všetkých, ktorí sa potrebujú porozprávať a zveriť,“ objasnila. 

Aj napriek tomu, že ponuky na spolupráce jej chodia denne, nevie si predstaviť, že by sa živila len Instagramom. Pracuje totiž na pozícii online špecialistky, súkromným sociálnym sieťam sa väčšinou venuje večer. „Neviem si predstaviť, čo by som robila bez mojej práce. Často rozmýšľam, čo robia moji kolegovia, influenceri, celý deň,“ dodala. 

Viac sa dozvieš v priloženom videu, ktoré vzniklo počas prvého live eventu online magazínu Brainee na Tyršáku. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 22:24