Instagram Zuzany Plačkovej
StoryEditor

Závažné obvinenia voči Plačkovej: Podľa vyšetrovateľov mala s manželom dealovať kokaín

Martina Bednárová28.09.2021., 21:26h
Influencerka Plačková má na krku poriadny škandál. Vyšetrovatelia ju priamo spájajú s výrobou, prevozom a dealovaním drog.
Lajkuj Brainee.sk na

Zuzana Strausz Plačková je obvinená zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. To však nie je všetko. Mala sa osobne podieľať na nedovolenej výrobe psychotropných látok a obchodovať s nimi. Píšu to vyšetrovatelia v uznesení, ktoré má redakcia Brainee k dispozícii. Na základe neho vzali Plačkovú s jej manželom a ďalšími trinástimi osobami do vyšetrovacej väzby. Na výsluchu mali Plačková s Reném Strauszom mlčať. Pri domovej prehliadke im bolo zaistených 6 notebookov, jeden mobil a občiansky preukaz na meno Mário Rehák.

Obchody s drogami

Počas presunu na výsluch, ktorý sa konal v Trenčíne, vykrikovala Plačková do kamier, že je nevinná a len sa stýkala s „nevhodnými“ ľuďmi. Vystríhala divákov, aby sa vyvarovali zlej spoločnosti. Pri domovej prehliadke v Miloslavove nezabudla ľudí vyzvať, aby ju sledovali na Instagrame. Zdá sa však, že Zuzana Plačková sa tak skoro k svojmu mobilnému telefónu a sociálnym sieťam nedostane. Podľa uznesenia, na základe ktorého si po ňu NAKA prišla, má za ušami poriadny problém.

Rodáčka z Čadce dokázala strhnúť davy mladých ľudí. Státisíce sledovateľov jej dali follow, neodradili ich ani umelé upravené fotky, pozlátko či bombardovanie platenou reklamou. Vyšetrovatelia tvrdia, že Plačková si zarábala aj inak ako len legálnou činnosťou na sociálnych sieťach. Mala byť súčasťou zločineckej skupiny pracujúcej s drogami. Konkrétne s pervitínom a kokaínom. Tie mala s manželom a ďalšími obvinenými distribuovať a dokonca aj vyrábať niekoľko rokov.

Uznesenie hovorí o miliónových tržbách, ktoré si mali dealeri pripísať na zločinecké konto. Činnosť mali prevádzkovať od roku 2012. „T.G (jeden z obvinených, pozn. Red.) zabezpečoval dovoz kokaínu z doposiaľ presne nezisteného mieta, kde následne prostredníctvom nižšie postavených zložiek v skupine zabezpečoval ich distribúciu jednotlivým dealerom v skupine ( … Z. Strausz Plačková, R. Strausz, …) ktorí následne dodávali kokaín ešte nižšie postaveným dealerom v skupine alebo koncovým užívateľom,“ píše sa okrem iného v uznesení.

Polícia mala údajnú zločineckú skupinu v merku už celé mesiace, trasovala jej činnosť a dokonca vyčíslila presné sumy, ktoré sa mali obchodovania s drogami týkať. Zločinci sa mali za roky svojej činnosti obohatiť o milióny eur, ktoré medzi nimi delila údajná hlava zločincov T.G. 

Influencerke, rovnako ako jej manželovi, hrozí po preukázaní viny 20 - 25 rokov za mrežami,

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:24